10 dingen die je kunt doen wanneer je ziek bent

img_9330

Het is weer de tijd van het snotteren en hoesten: velen hebben er last van. Vaak sla ik de griep in de herfst/winter over, maar dit jaar heeft de griep mij te pakken. Of ik heb de griep te pakken, het is maar net hoe je het bekijkt. Woensdagmiddag. luisterend naar kerstmuziek (echt waar), heb ik bij deze een heerlijk lijstje met 10 dingen die je kunt doen als je ziek bent!

1. FILMS & SERIE’S

Kijk films of serie’s die je al mega lang wilde zien, maar waar je nooit aan toe bent gekomen. Of je nou Netflix, Videoland of HBO hebt, er valt altijd wel iets te kijken wat je nog niet hebt gezien. En begin desnoods aan een nieuwe serie, heb je meerdere dingen te bekijken.

2. HANG DE KEUKENPRINSES UIT: GA BAKKEN!

Of koken, uiteraard. Maar bakken is altijd goed! Bak een cake, maak een taart of maak iets anders lekkers. Soms kan het heel leuk zijn om iets te maken als je je niet zo lekker voelt.

3. RUIM JE KAMER OP

Tenzij je hier niet toe in staat bent (doordat je echt te ziek bent), heb je geen excuus meer om dit niet te doen. Eigenlijk zou ik het nu zelf ook moeten doen, haha. Wat je ook kunt doen, als er een nieuw seizoen aan zit te komen, is je kamer omtoveren. Maak het lekker herfstig, of haal de kerstboom vast je huis in.

4. MAAK PLANNEN VOOR KERST

En dan heb ik het niet meteen over de kerstdagen zelf, want wellicht zit je vast aan de plannen van je familie of heb je dit al gepland, maar bedenk ook alvast of je dit jaar kerstkaarten wilt versturen, wat je met je kamer wilt doen of maak (in het geval van een kerst met cadeau’s) alvast een verlanglijstje!

5. GA BLOGGEN

Voor de bloggers onder ons: ik zou het begrijpen als je je niet lekker genoeg voelt om te bloggen, dit had ik namelijk maandag en dinsdag ook, maar gisteren kreeg ik opeens zin om te bloggen. Dan is dat natuurlijk een top bezigheid, want je houdt je blog ook meteen goed bij!

6. GA EEN BOEK OF TIJDSCHRIFT LEZEN

Spreekt wel voor zich. Ga lekker in bed of op de bank een boek lezen met een kop warme chocolademelk, en je bent zo een paar uur verder zonder dat je het zelf door hebt.

7. GA TEKENEN

Zelf heb ik ‘Het kleurboek voor Volwassenen’, waar ik me vaak wel mee vermaak zodra ik ziek ben. Heel rustgevend, en je denkt even niet aan je pijn/gehoest/wat dan ook. Je kunt ook zelf wat gaan tekenen, als je een tekenwonder bent. Bij mij gaat dat vaak niet zo heel goed, maar het is altijd het proberen waard!

8. DOORZOEK PINTEREST

Op quotes, op kattenplaatjes, op winter outfits, op kerst quotes, op DIY’s, op kerst decoratie, op alles. Bedenk het maar en het is te vinden.

9. MAAK KERST PLAYLISTS!

Jaaaaa! Dat is exact wat ik gisteren gedaan heb! (Of eigenlijk vandaag, maar als jullie dit lezen is het gisteren). Onder het artikel vind je een playlist die ik vond op Spotify met heel veel kerst klassiekers, die ik momenteel luister. Best een lekkere playlist, niks mis mee. *zingt mee*

10. GEWOON IN BED LIGGEN EN NIKS DOEN

Want geef toe: ook dit kan soms héél lekker zijn. Gewoon in bed liggen, je omdraaien, je hoofd in je kussen drukken en lekker slapen of niks doen. Heerlijk. Rust je ook lekker uit.

Wat doen jullie altijd als je ziek bent? Tips zijn welkom, want de griep heeft me nog niet verlaten!

 

Share:

2 Reacties

 1. 3 november 2016 / 17:22

  OE kamer op ruimen goed dat je het hier verteld. Ik moet dat ook nog steeds doen en nu ik in mijn kamer rond kijk is het ook echt wel nodig.

  • Larissa
   Auteur
   4 november 2016 / 11:07

   Hahaha, snel aan de bak, dus ;).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.