16 redenen waarom kerst wél leuk is

Kerstmis komt steeds dichter bij, en voor de pannenkoeken onder ons die een hekel hebben aan kerst heb ik vandaag maarliefst 18 redenen om de kerst lief te hebben!

Kerstdiner

Kerst is geen kerst zonder een uitgebreid kerstdiner. Inclusief een kersttoetje uiteraard: in de vorm van een sneeuwpop of kerstman.

De steden die omtoveren tot een magisch paradijs

Je hoeft nog geen twee stappen in een paar grote steden te zetten of je wordt al bedolven onder de kerstlampjes, kerstbomen en meest uiteenlopende versieringen. Straten hangen vol met lampjes en de lantaarnpalen worden onderhand overbodig.

De sneeuw die zich hopelijk ooit nog eens laat zien

Hopelijk, ja. In 2010 hebben we voor het laatst een witte kerst gehad, en ieder jaar weer wacht menig Nederland met smart op de witte laag die ons land in een poedersuiker pot veranderd. Maar tevergeefs: ook dit jaar zit het er waarschijnlijk niet in.

Kerstkaarten schrijven én krijgen

Ok: het krijgen is uiteraard het leukst, maar ook het schrijven er van vind ik mega leuk. Niet iedereen doet dit meer tegenwoordig, maar voor mijn vriendinnen doe ik het ieder jaar nog traditiegetrouw. En het krijgen er van is natuurlijk ook heel leuk. #hint

Niemand die zeurt over te dik zijn

Ik citeer Cassedey. Want: ”Het is december, dus je mag alles eten en dik worden maakt niet uit!”. En daar hoef ik niks meer aan toe te voegen. Lekker kanen, dus. Het is december. In januari kicken we wel weer af.

Geoorloofd kerstfilms kunnen kijken

Want geef toe: hoe vaak heb jij de film E.L.F. al gezien?

Alle redenen hebben om kerstjurkjes aan te schaffen

Thanks to Black Friday die ons de kans geeft om voor een normale prijs een kerstoutfit bij elkaar te sprokkelen en er ook nog leuk uit te zien. Want jawel: met kerst móeten we een speciale kerst outfit hebben. Nieuw.

Familie die je na een lange tijd weer ziet

Als je familie ver weg woont, zie je ze vaak alleen met verjaardagen en feestdagen, áls je dat geluk al hebt. Toch is het vaak zo dat de meeste families elkaar weer zien tijdens kerstmis, omdat kerstmis gevierd wordt met je familie.

Vrijheid

Want: vakantie! Met kerst hebben wij als Nederlanders standaard vakantie, en dat betekent meteen een hele hoop vrijheid.

Ongecharmeerd kerstliedjes luisteren

Ondanks het feit dat je dat natuurlijk al deed vanaf oktober, mág het nu. Het is oké om op straat je kerstmuziek iets harder door je oordopjes heen te laten dreunen.

Schaatsen, want dat kan in de winter

Schaatsen kan (vaak) alleen in de winter op natuur ijs, en als dat kan is het natuurlijk leuk als je daar gebruik van maakt. Volgende week vrijdag ga ik naar de schaatsbaan in Zwolle met de klas, YAY! Zin in.

Cliché gourmetten

Gourmetten: who’s not doing this? December is gourmet maand.

All you need is love kerstspecial

Do I need to say more?

Kerstboom op elke hoek van de straat

Elke hoek die je tegen komt is voorzien van een kerstboom. Groot, klein, dun, dik en versierd of niet versierd: het staat vol. Verveel je je terwijl je fietst/in de bus zit? Ga kerstbomen tellen! Kan soms een hele leuke bezigheidstherapie zijn.

Leuke sfeer/vrolijkere mensen

Iedereen is vrolijker rond de kerstdagen, terwijl ze juist zeggen dat iedereen depressiever wordt zodra de blaadjes van de bomen vallen. Toch doen de kerstdagen iets met de mens en is iedereen vrolijk als het sfeertje is gezet.

Kerstsokken en kersttruien

En hoe konden we deze er niet in laten? De foute kerstsokken en kersttruien, natuurlijk! Inmiddels heb ik ook al een hele foute kersttrui aangeschaft, die ik binnenkort deel op m’n blog. Stay tuned ;).

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.