4X je eigen lente creëren

Omdat we allemaal zo ontzettend blij zijn dat het eindelijk lente is, gaan we massaal in het huis rommelen. De zomerkleding kan weer uit het stof worden gehaald, en de paastakken kunnen weer op tafel. Dit jaar besloot ik om weer eens zelf het een en ander te maken van de spullen die ik nog in huis had liggen. Recycling 2.0, dus.

De vier Do It Yourself’s die ik maak zijn ontzettend simpel, maar ik leg ze nog wel even voor jullie uit. En mocht je een van deze decoraties zelf thuis ook gaan maken, laat dat dan zeker even weten en stuur een foto via Twitter (@styledbylarissa).

1 | Van saai naar kleurrijk

Het glas wat je hier ziet was heel simpel, saai en veel te doorzichtig om er iets in te doen. Wat je hiervoor nodig hebt: tapeverfkwasten en spuitverf. Het is heel makkelijk: je doet het tape in verschillende vormen en hoeken op het glas. Zorg ervoor dat het tape geen bultjes heeft, want daar gaat het verf onder zitten! Vervolgens geef je elk vakje een andere kleur verf. Zelf heb ik drie lagen verf gedaan, omdat de verf die ik gebruikte totaal niet dekte. Hierna ben ik naar buiten gegaan en heb ik de binnenkant van het glas bespoten met zilveren spuitverf. Absoluut niet te veel, maar heel nonchalant een paar vlekken. Aan de buitenkant spoot ik twee keer zachtjes, om wat ‘spetters’ over te houden. En klaar! Wat vinden jullie? Stuk beter, toch?

2 | De oceaan in een vissenkom

Oké, to be honest: deze had ik twee jaar geleden al gemaakt en zet ik ieder jaar weer gewoon als decoratie in mijn interieur zonder er ook maar iets aan te veranderen. Maar eerlijk is eerlijk: hij is tof. Wat ik heb gedaan, is simpelweg blauw en wit decoratiezand (beide van de Action, aanrader!) door elkaar heen gemengd. Dit zie je goed op de eerste foto. Laagje voor laagje. Vervolgens heb ik de grote brokken blauwe zand (ook bij de Action) boven op gelegd voor een grof effect. Als laatste heb ik verschillende schelpen ‘als kers op de taart’ neergelegd. Ontzettend simpel, maar heel vrolijk. Én tien jaar bruikbaar. Of twintig.

3 | SOME BUNNY LOVES YA

Deze Do It Yourself is misschien wel de meest makkelijke die er is. We kennen deze letterslingers allemaal wel: vorig jaar waren ze he-le-maal in. Zelf heb ik nog niet het idee dat ze een no-go zijn in je interieur, en dus heb ik weer een nieuwe combinatie in elkaar geflanst. De quote kwam ik tegen op Pinterest, en ik vond hem best wel creatief. Some bunny loves ya. Zo is dat.

4 | Masonjar 2.0

Ik was wel een beetje uitgekeken op de Mason Jars, en dus werd het tijd om deze in een nieuw jasje te blazen. De verf had ik al in huis, en dus was het mengen van paars / roze / wit niet zo lastig. Een primaire kleur leek me namelijk niet helemaal de oplossing: een pastelkleur doet het vaak beter in de lente. Zelf heb ik het potje op deze manier in mijn interieur gezet, maar het is ook ontzettend leuk om er bloemen in te zetten. Zo gebruik je ‘m ook eens als vaas.

Persoonlijk vind ik het altijd ontzettend leuk om decoratie voor in mijn kamer te maken, veranderen en op pimpen, dus dit heb ik allemaal gedaan toen ik vorige week ziek thuis was en bezig wilde zijn. Welke is jullie favoriet? Liefs, Larissa. 

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

3 Reacties

 1. 13 april 2017 / 14:52

  Heel leuk! Ik ben dol op die letterslinger, die heb ik ook!

  • Larissa
   Auteur
   14 april 2017 / 10:53

   Tof! Wat voor een teksten heb jij er mee gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.