4X originele dingen die je kunt doen met je polaroids

bron

Polaroids, ik ben er onderhand verslaafd aan. Mijn polaroid camera gaat mee naar elk tripje dat ik heb, en ondanks dat ik er enorm zuinig mee ben (want ZO duur!) heb ik er al wel een aantal verzameld. Binnenkort wil ik met alle polaroids iets leuks gaan doen, dus ik zocht inspiratie op op Pinterest.

Het maken en verzamelen van foto’s die meteen uit je camera komen, die voor altijd een herinnering met zich mee dragen, is bijzonder. Het is zonde om die foto’s te laten verstoffen ergens achter in je bureaulade, en dus moet je er iets mee zien te doen. Maar wat? Het simpelweg ophangen van foto’s in de form van een hartje, ze naast elkaar hangen.. Het kan, maar origineel is het niet. Hieronder laat ik vier van mijn favorieten zien. Deze foto’s heb ik niet zelf gemaakt (de bronnen staan er bij vermeld), maar dat maakt ze niet minder leuk. Kijk je mee?

bron

Dit is de eerste. Als je een echte reiziger bent is het natuurlijk mega tof om in elk land waar je bent geweest één polaroid te maken die je voor dit ‘project’ kunt gebruiken. Het enige wat je nodig hebt zijn een wereldkaart, punaises en je polaroid. De punaise doe je op de plek waar de foto is gemaakt, en met een touwtje hang je de polaroid daar aan. ZO leuk! Wellicht dat ik dit later ook nog wel ga doen.

bron

Dit is een iets simpelere, maar niet minder leuke. Hierbij spreekt het voor zich hoe je het maakt, maar het toffe – vind ik – zijn de driehoekjes die onder aan zijn bevestigd. Dat maakt het toch nét even wat leuker.

bron

Deze vind ik ECHT heel tof! Je moet hiervoor wel elke maand iets leuks hebben om vast te leggen met je polaroid camera, maar stel: jij gaat elke maand op reis voor je werk of iets dergelijks, dan is dit super leuk om in je huis te hangen! Tip: als je geen polaroids maakt maar dit wel een leuk idee vind kun je bij HEMA nu ook polaroids laten maken van de foto’s die je met je mobiel hebt gemaakt!

bron

En dan de laatste: voor de creatieveling. Koop (of zaag) drie latjes van hetzelfde voormaat, verf ze indien nodig en koop van die clip ons. Lijm of schroef deze vast aan de latjes, en klaar! Je kunt je foto’s er in bevestigen en ook steeds weer veranderen!

Ik vind het persoonlijk echt heel leuk om zulke dingen te doen in m’n slaapkamer. Wellicht dat ik er binnenkort een van deze bovenstaande ga maken. Maken jullie ook polaroids? En welke van bovenstaande zouden jullie dan gebruiken om je foto’s mee op te hangen? Liefs, Larissa. 

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

4 Reacties

 1. 12 januari 2017 / 13:26

  Echt een leuk artikel! Ik heb sinds een half jaar ongeveer een polaroid en ik weet nog steeds niet echt wat ik met de foto’s wil doen. Die kalender ziet er echt leuk uit!

  • Larissa
   Auteur
   12 januari 2017 / 21:38

   Dankjewel, Loïs! Wat leuk dat je er ook eentje hebt! Ik hoop dat je hier wat aan hebt gehad. 🙂

 2. 12 januari 2017 / 18:50

  Heel leuke ideeën! Ik heb zelf geen polaroid, maar ik leen die van mijn broer wel af en toe 🙂

  • Larissa
   Auteur
   12 januari 2017 / 21:38

   Leuk om te doen, hè?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.