5 tips om jezelf warm te houden in de kou

dsc_0085

Het is november en dat betekent dat de temperatuur van de buitenlucht een heel stuk daalt, wat meteen betekent dat onze lichamen hier niet zo heel blij van worden en de winterjassen met man en macht de kast uit getrokken worden. Tijd voor wat tips om jezelf warm te houden op deze koude dagen!

THERMOSKAN MET WARME DRANK

Een thermoskan meenemen naar school is een prima idee, tot het moment dat deze gaat lekken in je tas. Dit is de reden dat ik het eigenlijk nog niet aandurf, maar eigenlijk zou ik er wel eentje mee moeten nemen, want het is mega handig! Voor studenten zoals ik die ’s ochtends een stukje moeten reizen naar school, is het heerlijk om iets warms te hebben als je moet wachten op het station.

DRAAG LAAGJES KLEDING 

Een t-shirt met korte mouwen is niet het beste idee voor deze tijd van het jaar. Kies daarom voor warme kleding, maar ook voor laagjes. Buiten is het heel koud, wat vaak betekent dat binnen de verwarming overuren draait, en dus hoef je binnen niet zo’n dikke trui aan met een thermoshirt er onder, en niet te vergeten: het sweater wat daar weer onder zit. Ok, misschien een beetje overdreven, maar je snapt me! Je kunt met laagjes zelf kiezen hoe warm je je kleedt.

DIKKERE SOKKEN IN JE SCHOENEN

Dunne sokken zijn op zich prima, maar als je écht warm wilt blijven helpt een paar dikke sokken heel erg mee. Act like me: ik draag vanaf ongeveer oktober de kerstsokken volop over mijn broek heen. Lekker warm! 🙂

HANDWARMERS

Dit is iets wat ik al sinds de tweede klas van de middelbare school trouw doe. Handwarmers in je handschoenen. Voor wie het niet kent, dit zijn een soort van mini kruiken die je ’s ochtends activeert in een pannetje water en vervolgens in je handschoenen kunt doen. Vooral voor de actieve fietsers onder ons is dit heel fijn, want je handen worden dan altijd heel erg koud! Op internet zijn niet zoveel leuke te vinden, maar ik kocht ze destijds bij winkels zoals Zeeman en Wibra. Heel goedkoop en leuke vormen/patronen! En werken overigens ook prima, ze doen het nog steeds! 😉

BEWEGEN

Ja, dit is toch echt wel dé tip voor als je warm wilt blijven: bewegen! Met stil staan bevorder je de temperatuur niet, en al helemaal je humeur niet, dus probeer er wat beweging in te zetten! Helpt al een heel stuk!

Wat doen jullie tegen de kou?

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.