6 redenen om de sneeuw te aanbidden

In al die jaren dat ik blog is het nog nooit voorgekomen dat het zó goed heeft gesneeuwd dat ik er daadwerkelijk een artikel aan kan wijden. Of wacht, één keer: ‘Waar blijft die sneeuw toch?‘ Twee jaar na dato kunnen we eindelijk zeggen dat er hoop is op een witte kerst, want Nederland heeft zich inmiddels al van haar goede kant laten zien. Vandaag dus zes redenen om de sneeuw te aanbidden!

1. Tegenwoordig sneeuwt het zelden

Toen ik klein was was het vrij vanzelfsprekend dat er elk jaar in december of januari een dik pak sneeuw was. De sneeuwschep stond standaard klaar en werd ook ieder jaar nuttig gebruikt. Maar kinderen die nu zes, zeven of misschien acht jaar oud zijn hebben in Nederland niet meer sneeuw gezien dan wat natte drap. Moet je je voorstellen hoe dit voor hen is. We hebben enorm veel geluk dat het dit jaar weer een keer sneeuwt zoals het dat gisteren heeft gedaan, want de laatste keer dat ik me kan herinneren dat het sneeuwde is járen geleden. Celebrate the moment. ♥︎

2. Het lijkt alsof we in een glazen sneeuw-bol zitten

Op het moment dat ik dit artikel tik is het zondagmiddag en kijk ik uit op mijn raam. Ik heb het gevoel alsof er om mijn huis heen een glazen bol zit en ik ingesloten zit met een kerstman, rendieren en heel veel sneeuw. Om de vijf minuten worden we heen en weer geschud voor weer een nieuwe sneeuwbui. Ken je die bollen? Heerlijk. Dat gevoel wanneer er overal sneeuw te zien is.

3. Kinderen spelen dolgelukkig buiten

Zodra er – laten we zeggen pakweg 5 centimeter – sneeuw op de straten ligt zie je massaal kinderen naar buiten gaan, gepaard met een wortel en oude knopen om de perfecte sneeuwpop te bouwen. Sneeuwballen vliegen in het rond (bukken!) en ook honden genieten van de wit gekleurde straten. Mocht je een hekel hebben aan de sneeuw, kijk dan even naar buiten en zie hoe iedereen vrolijk wordt van de sneeuw.

4. De sfeer 

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar als er iets is wat sneeuw met zich mee brengt is het een grote lading gezelligheid. Pak er warme chocolademelk met mini-marshmallows bij, kruip onder een deken op de bank (of ren naar buiten voor een sneeuwballengevecht met vrienden of een fotoshoot in de sneeuw) en geniet van dit natuurverschijnsel.

5. Fotografen en wandelaars kunnen hun hart op

Fotografen zijn er vaak al vroeg bij, want als het in Nederland sneeuwt moet je er vanuit gaan dat de sneeuw niet langer dan een paar uur blijft liggen en dat voetstappen en autobanden de mooie witte laag al snel omtoveren tot vieze drap. Meestal zijn ze ’s ochtends vroeg al in het bos te vinden, tegelijkertijd met wandelaars. Iedereen die ook maar een beetje van wandelen houdt (en ik spreek ook vanuit mezelf) genieten met volle teugen zodra ze gepaard met sneeuwboots en een dikke muts op het bos in gaan. Genieten!

6. Iets met wespen en een winterslaap, ofwel: minder last van wespen in de zomer

Van deze ben ik niet helemaal zeker, maar ik heb ergens gelezen dat hoe guurder het weer is, des te sneller de wespen dood gaan en des te minder wespen we komende zomer hebben. Hiervoor moet het vanaf nu natuurlijk nog wel wat langer zo koud blijven, maar voor de echte winter-haters: jij kan straks hopelijk ook nog extra genieten van de zomer. 😉

Vind jij de sneeuw ontzettend leuk, of juist totaal niet? Ik geniet echt van elke sneeuwvlok die op mijn gezicht komt en ben dan ook helemaal gelukkig met de sneeuw die gisteren – en hopelijk de komende week – is en gaat vallen. Heerlijk! Liefs, Larissa.

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.