7 dingen waar je aan moet denken als je op vakantie gaat

De tijd van vlieg- en autovakanties is weer aangebroken, en omdat ik vorige week zelf mijn spullen in moest pakken voor een welverdiende vakantie, leek het me handig om een lijstje te maken met dingen waar ik aan moet denken voordat ik vertrok. En omdat ik graag tips met jullie deel, deel ik dit lijstje ook! Lezen jullie mee?

1) Paspoort/ID-kaart

Het aller-, aller-, allerbelangrijkste voor wanneer je op vakantie gaat is het meenemen van een paspoort en/of ID-kaart. Of je met de auto gaat, met het vliegtuig of op een andere manier: deze zul je altijd nodig hebben. Heel cliché, maar echt noodzakelijk.

2) Extra SD-kaart

Ben je, net zoals ik, een fanatieke vakantiefotograaf en maak je graag kiekjes bij elke steen die je voorbij loopt? Dan is het wellicht verstandig om een extra SD-kaartje mee te nemen ‘voor het geval dat’ hij vol zit. Extra tip: neem je laptop mee en zet elke dag wanneer je foto’s hebt gemaakt de foto’s over naar je laptop en maak vervolgens het SD-kaartje weer leeg. Of voor wanneer je een camera hebt met een WiFi functie: zet ze ook direct over naar een ander apparaat. Dan kan jouw SD-kaart weer leeg en ben je weer ready to go!

3) Het weer

Check van te voren goed wat het weer is in het land waar je naartoe gaat. Je kunt dan wel naar nog zo’n zonnig oord gaan: ook daar regent het wel eens. En wie weet zit jij daar wel precies in de regenbuien, dus wees er op voorbereid!

4) Makkelijke schoenen

Sandalen, hakken, loafers: allemaal leuk en aardig, maar een absolute no-go voor wanneer je een lange wandeling gaat maken naar een dorp, stad of natuurgebied. In het buitenland is er vaak veel reliëf (berg op, berg af) en veel vervelende steentjes, waardoor comfortabele schoenen toch wel zo fijn zijn. Al helemaal voor wanneer je gevoelige of moeilijke voeten hebt.

5) Blaren pleisters

Speaking of… Wanneer je dan tóch zo onverstandig bent geweest om mooie, maar niet comfortabele schoenen, aan te trekken kun je maar beter blaren pleisters meenemen, want: blaren gegarandeerd. Ook wanneer je comfortabele schoenen aan hebt gehad kan het goed zijn dat er blaren ontstaan, dus neem altijd pleisters of blaren pleisters mee op vakantie.

6) Verzekering

Laptop mee, mobiel mee, camera mee… Het tikt allemaal wel aan als je al dat apparatuur bekijkt, en het zal maar vallen of gestolen worden. Dat moet je niet willen, en dus is het bijna een must om een verzekering af te sluiten. Er zijn verschillende soorten die allemaal andere regels hebben, dus kijk vooral zelf wat je het handigst en fijnst vindt. Ik heb voor een vakantie van drie weken een doorlopende reisverzekering (voor een heel jaar, dus) afgesloten voor circa €38,- in totaal. Hiermee is alles verzekerd! Perfect, toch?

7) Medicijnen indien nodig

Paracetamol is sowieso handig, maar mocht je nou nog meer medicijnen gebruiken is het uiteraard handig om deze mee te nemen en nog belangrijker: er genoeg van mee te nemen voor het aantal dagen dat je op vakantie bent. Je wilt natuurlijk niet ziek worden als je op vakantie bent naar een prachtig land… *Cliché*

Gaan jullie nog op vakantie dit jaar? En zo ja, waarheen? Liefs, Larissa. 

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.