8 films die ik in de afgelopen twee maanden heb gezien

picmonkey-collage-5

Hi! Het is bijna weekend! Terwijl wij hier op school redactiedag hebben, vertel ik jullie vandaag welke films ik de afgelopen twee maanden allemaal gekeken heb. Benieuwd? Lees dan snel verder!

De afgelopen twee maanden heb ik heel veel tijd gehad om films te kijken. Vorige maand was ik twee ruime weken ziek, en dus had ik tijd genoeg om het een en ander te kijken. De beschrijvingen van de films komen van Videoland!

WALK OF SHAME
Als Elizabeth Banks een promotie misloopt, haar teleurstelling verwerkt met een avond wild stappen en wakker wordt in het bed van James Marsden, is het telefoontje dat ze toch nog kans maakt op de functie reden voor acute paniek. Gehuld in een sletterig jurkje moet ze dwars door stadsjungle naar haar werk rennen om haar droombaan alsnog te bemachtigen – en dat gaat niet ongemerkt. Ik vond het een leuke film om je mee te vermaken, maar wellicht ietwat overdreven.

I DON’T KNOW HOW SHE DOES IT

Ik vind films met Sarah Jessica Parker altijd mega leuk, en zo ook deze: werkende moeder Kate, die wanhopig probeert haar huwelijk, kinderen en een stressvolle baan te combineren. Ze kan het overzicht houden tussen 9 verschillende valuta’s in 5 verschillende tijdzones, maar ook zichzelf en haar kinderen ‘s ochtends binnen een half uur klaar hebben staan voor vertrek. Daarnaast probeert ze ook nog een verleidelijke vrouw te zijn voor haar liefdevolle man Richard (Greg Kinnear). Wanneer Kate een belangrijke zaak krijgt toegewezen waarbij ze regelmatig naar New York moet reizen, zien zij en Richard elkaar nog minder, wat hun huwelijk flink op de proef stelt. En alsof deze situatie nog niet lastig genoeg is, blijkt haar zeer aantrekkelijke nieuwe zakenpartner Jack (Pierce Brosnan) ook een onverwachte bron van verleiding… Aanradertje, deze film. Heel leuk als je van humor, Amerikaanse films en Sarah houdt :’).

https://youtu.be/bn_OrhwIidA

BAD SANTA

Willie is een oplichter en dief in hart en nieren. Elk jaar vormt hij samen met zijn criminele lilliputter-buddy Marcus een ultiem dubieus duo met uiterst slechte bedoelingen. Willie speelt voor Kerstman in een groot warenhuis en zijn misvormde mini-maatje vergezelt hem. Ze misbruiken hun werknemerstatus om de beveiligingscode van het warenhuis te kraken en roven zo vlak voor de kerst de hele winkel leeg. Klein nadeel is echter dat de verbitterde, hevig scheldende Willie kinderen haat. Leuke kerstfilm, maar ik heb leukere gezien. Wellicht is ‘ie ook wat minder leuk omdat de film al heel oud is.

HET DINER

Een Nederlandse film! Nederlandse films zijn vaak toch wel mijn favoriete films. Beschrijving: twee echtparen gaan een avond uit eten. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over praten: werk, de laatste films, de oorlog in Syrië, vakantieplannen, et cetera. Maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun kinderen. De twee vijftienjarige zoons van beide echtparen, Michel en Rick, hebben samen iets uitgehaald wat hun toekomst kan verwoesten…

Leuke film! Ik wist dat het boek hiervan bestond, maar ik dacht altijd dat het iets compleet anders was. Nooit geweten dat het zo’n typisch Nederlandse film was, dan had ik hem vast al wel veel eerder gekeken, haha.

DE PRINSES OP DE ERWT (EEN MODERN SPROOKJE)

Koningin Aurelia en koning Balthazar van Luxenstein zitten in zak en as. De populariteit van de monarchie neemt af en ze staan op het punt hun baan kwijt te raken. Adviseurs wijzen hen erop dat een mooi koninklijk huwelijk de boel flink zou oppeppen. Maar waar halen ze op stel en sprong een geschikte prinses voor hun zoon Manuel vandaan? Producent Leo de Boer komt met een oplossing: een reallifeshow waarin Manuel op zoek gaat naar zijn grote liefde. Aanvankelijk is Manuel sceptisch. Zo’n mediacircus is niks voor hem. Totdat zijn vader hem erop wijst dat het tv-programma misschien wel dé manier is om Julia terug te vinden, het meisje waar hij lang geleden een zomermiddag mee doorbracht. Sinds dat moment kan Manuel haar niet meer uit zijn hoofd kan krijgen.

Hier heb ik helaas geen trailer van kunnen vinden, maar: op zich leuke film. Wellicht niet helemaal meer voor mijn leeftijdscategorie, maar alsnog een beetje hilarisch om te zien.

THE LOVE PUNCH

Richard Jones leidt een rustig leventje met een welverdiend pensioen in het vooruitzicht. Maar wanneer op de laatste dag van zijn carrière blijkt dat zijn pensioenfonds verduisterd werd door zijn werkgever is hij niet van plan om bij de pakken te blijven zitten. Zijn ex-vrouw Kate brengt hem op het idee om terug te nemen wat van hen was. Samen met hun vrienden Jerry en Penelope reizen ze naar de Franse Côte d’Azur om op een wel erg originele manier het geld terug te winnen. Zelf vind ik deze film echt héél leuk. Mini spoiler: herkennen jullie de desbetreffende dame in de hoofdpersoon rol toevallig? Één hint: Nanny McPhee! 😉

BLOEDLINK

De jonge, knappe Rico en de norse Victor hebben als ex-gedetineerden een waterdicht plan uitgewerkt voor de ontvoering op de 25-jarige Laura Temming. Met deze kidnap willen ze de slag van hun leven slaan. Als zij Laura op klaarlichte dag een bestelbus in sleuren en vasthouden in een flat, starten niet veel later de onderhandelingen over het losgeld met Laura’s rijke vader. Gaandeweg verschuift de onderlinge machtsverhouding tussen Laura en haar kidnappers Rico en Victor, in hoog tempo. Wie is nu eigenlijk de dader en wie het slachtoffer? Ook deze Nederlandse film vind ik leuk, hoewel ik hem in het begin vrij heftig vond. Het is een best pittige film, dus als je van luchtige komedies of romantische films houdt raad ik je deze niet aan.

DARK SKIES
Het leven van een stel uit de stad verandert in een nachtmerrie wanneer een angstaanjagende buitenaardse aanwezigheid elke nacht hun huis binnenkomt en zich aan de kinderen te goed doet. Wanneer vrienden en buren zich sceptisch opstellen is het paar gedwongen om het heft in eigen handen te nemen om de familie te redden…

Hé bah, horrorfilms. Niet altijd helemaal mijn genre, maar ik waag me er de laatste tijd steeds vaker aan. Deze keek ik samen met Jarno, want eerlijk is eerlijk: alleen durfde ik hem niet te kijken. Uiteindelijk toch nog een hele toffe film, en viel het best mee hoe eng deze was!

Welke film hiervan heb jij al gezien?

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.