Alle hoogtepunten van 2019!

HAPPY NEW YEAR! En toen, ineens, was het 2020! Twenty-twenty. Een nieuw decennium. Voordat ik het nieuwe jaar écht begin, blik ik graag nog een laatste keer terug op 2019: een jaar vol met gebeurtenissen. De dieptepunten laten we zeker achter in 2019, maar alle hoogtepunten zijn er om te delen (en te vieren!), dus lees je mee?

Januari/februari/maart

Afgelopen jaar begon helaas al gelijk niet zo lekker, maar daar ga ik verder niet over in detail treden. Gelukkig had ik iets ontzettend leuks in het vooruitzicht, namelijk: een weekje vakantie in het Zuiden van ons land: Limburg! Met de familie verbleven we een midweek in Arcen en dat was een ontzettend lekker begin van het jaar! Ik had niet alleen een weekje vakantie in Arcen, maar vier volle weken vrij gepland. Ik merkte dat ik dat echt nodig had, en gelukkig viel het zo te regelen met school en stage dat dat kon! Direct daarna, eind februari, startte ik aan mijn eindstage bij Badbirds in Den Haag waar ik een half jaar lang het team kwam versterken op kantoor en op locatie. Mijn eerste stagedag was direct A State Of Trance 900, in de Jaarbeurs in Utrecht. Omdat ik daar lekker druk was heb ik het in maart rustig aan gedaan.

April/mei/juni

Van april tot en met juni zat ik dus vier dagen per week op kantoor in Den Haag en was ik in de weekenden óf op locatie voor stage óf in de kroeg in het dorp te vinden. Er moest natuurlijk goed gebruik gemaakt worden van het feit dat ik nu achttien ben en ik had even weinig behoefte aan zaterdagavonden-op-de-bank. Zo was ik voor stage te vinden op DGTL (april), Kingsland (april), Lil Kleine – Het Concert (mei) en Defqon (juni) en tussendoor dus vooral in kroegen of op andere feestjes. Ook stonden deze maanden in het teken van mijn examens en het afstuderen. Er moest een hele hoop gemaakt en ingeleverd worden, en dus was er werk aan de winkel. De deadline hiervoor stond op 24 mei, wat ik op het nippertje wist te halen (as usual). Voordat ik op 3 juni hét gesprek had of ik geslaagd was of niet, brak ik rustig op 2 juni mijn teen en moest ik snel krukken aanschaffen om op school te komen. Gelukkig was dat het waard, want ik hoorde dat ik geslaagd was! Hoera! De hele maand juni stond dus in het teken van de relax-mode, al helemaal als je met je been omhoog moet liggen, hahaha. Eind juni had ik een werkweekend van Defqon op de planning staan en daar wilde ik per sé bij zijn (en natuurlijk zonder krukken – eigenwijs) en met wat extra rust lukte dat. Een mooie afsluiter van juni!

Juli/augustus/september

In juli besloot ik dat het tijd was voor heel veel rust en vakantie, dus dat plande ik dan ook in. Dat kon gelukkig, want ik was klaar met school en stage en ik had verplichtingen uitgesteld. Wel sliep ik een nachtje in Amersfoort in een hotel, in Utrecht bij familie en verbleef ik vier dagen in het mooie Valkenburg. Dat, in combinatie met een aantal feestjes, maakte dat juli al gauw tot zijn eind kwam. In augustus begonnen we meteen druk, want de Meerpaaldagen stonden voor de deur. Drie dagen volop knallen en er een mooi feest van maken voor bezoekers en crew, maar vlak daarvoor eerst nog gauw een sleuteloverdracht in Leeuwarden! Want jep: ook dat kwam even tussendoor. In juni en juli was ik bezig geweest met het oriënteren op een vervolgstudie én het zoeken van een kamer en op 7 augustus kreeg ik dan eindelijk de sleutel! Augustus stond dus voornamelijk in het teken van klussen, verhuizen, nog meer klussen, feesten, werken én een paar dagen naar Luik, België. Samen met Esther ging ik op een stedentripje naar ons Zuiderlijk buurland en als kers op de taart sloot ik augustus af met mijn negentiende verjaardag! In september heb ik niks speciaals gedaan, behalve wennen aan mijn nieuwe huis, nieuwe kamer, nieuwe stad en nieuwe studie. En dat is al een full-time baan op zich. Door naar het laatste kwartaal!

Oktober/november/december

In de laatste paar maanden van 2019 gebeurde er een hele hoop. In september kregen we te horen dat we een eigen winkel konden openen in een shop-in-shop conceptstore, waar we in oktober in mochten om te klussen. Als ik nu mijn agenda van afgelopen oktober dan ook bekijk, is het een grote chaos. Op elke dag staan minimaal vier afspraken, als het er niet meer zijn. Klussen, klussen en een hele hoop afspraken verder was het eindelijk af en konden we op 2 november eindelijk open! Dat was een gigantisch succes, en dat vierden we. ’s Avonds organiseerde ik een wijnproeverij bij mij thuis, en zondag zat ik volle bak in de boeken. De week daarna had ik namelijk tentamen week, want ook dat gaat gewoon nog even door. In november genoot ik voornamelijk van alle afspraken die ik had, want de tentamens waren over en ook dat moest gevierd worden. Een aantal keer ging ik uit eten, stappen, naar Thuishaven, nodigde ik wat vrienden uit en hielden we een filmavond. December stond in het teken van afrondende zaken: de belasting, de inkoop, again: tentamen week, maar bezocht ik ook een kerstmarkt in Haarlem! Daar verbleven we gelijk een heel weekend, dus dat was een fijn uitstapje in deze drukke maand. Ik had een hele hoop verjaardagen, die allemaal tegelijkertijd samen kwamen (woah!). Kerstborrels, kerstetentjes, kerstfeesten en als klapper op de vuurpijl een oud&nieuw feest. Wát-een-jaar.

Hiermee heb ik nog lang niet alles gehad. Maar globaal gezien, kort gezegd en goed samengevat was dit mijn 2019. Een pittig jaar, heel pittig. Maar daar kom je altijd sterker uit. Wat ik heb geleerd in één jaar tijd is onwaarschijnlijk, en daar ben ik dan ook ontzettend blij mee. Lieve, lieve mensen, ik wens jullie een ontzettend fijn 2020 toe met veel geluk & gezondheid. En vergeet vooral niet te genieten. X

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.