Antwerpen, dag 1

Hi all! Zoals ik al eerder vermeldde op mijn blog was ik afgelopen weekend in Antwerpen. Uiteraard heb ik daar weer heel wat foto’s gemaakt, en eerlijk is eerlijk: ik ben enorm trots op de foto’s. Maar… Antwerpen zelf viel een beetje tegen. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder!

Als je denkt aan Antwerpen, denk ik als eerste aan een prachtige stad met mooie straten en gebouwen. Wrong! Of in elk geval: een deel hiervan is waarheid – er zijn inderdaad een paar mooie straten en gebouwen – maar hoe verder je de binnenstad verlaat, des te meer ‘vies’ het wordt. Dat is eigenlijk het enige woord wat ik ervoor kan bedenken. Een enorme troep op de straat en slechte wegen. ‘Typisch België,’ is wat ik te horen kreeg toen ik afgelopen week mijn verhaal deed bij vrienden en familie. En dat wist ik dus niet. Van de koude kermis thuis komen, noemen ze dat.

Begrijp me niet verkeerd: je móet Antwerpen een keer gezien hebben in je leven. Daarom ben ik nog steeds blij dat we hierheen zijn geweest en het was een enorm gezellig weekend, dus ik baal er zeker niet van. Maar ik had de stad misschien iets overschat, waardoor het uiterlijk allemaal een beetje tegenviel.

Is een van jullie wel eens in Antwerpen geweest of kunnen mijn Belgische lezeressen mij uitleggen waarom dit zo is? Ik ben er wel benieuwd naar, want ik vind het zó jammer dat België er zo verwaarloosd uitzag. Is dit op meerdere plekken zo of ben ik gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plek geweest? Geniet van de foto’s, die wél mooi zijn. 😉 Liefs!

Share:

3 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.