Antwerpen, dag 2

We kunnen de uren aftellen, want het is nu écht bijna kerst. Oh, wat heb ik er zin in dit jaar! Voordat we overgaan op nóg meer kerst- en terugblik artikelen wil ik jullie graag nog wat meer laten zien van Antwerpen! Afgelopen week deelde ik het eerste deel, en dit is het tweede deel! Kijk je weer mee?

De tweede dag in Antwerpen was zondag 17 december. Dit was onze laatste volle dag en we besloten zo veel mogelijk te doen. ’s Ochtends gingen we eerst bij een pleintje achter ons hotel kijken en wat rondwandelen in de straten om dat pleintje heen. Het was nog ontzettend rustig – alle café’s en restaurants waren nog dicht – en de zon kwam eindelijk een beetje door. Nadat we alles hier gezien hadden gingen we lopend naar het centrum, waar we over de kerstmarkt heenliepen, typische Brusselse wafels aten, De Ruien bezochten (later meer!), in het reuzenrad gingen om van het uitzicht te genieten én typische Vlaamse friet naar binnen werkte.

Goed, terug naar De Ruien. Wellicht maak ik hier ooit nog een apart artikel over, dus ik houd het even kort. Het komt er op neer dat De Ruien een ondergronds rioolsysteem is met historische waarden. Het stinkt er behoorlijk – ondanks dat het water flink helder is! – maar het is leuk om een keer ervaren te hebben hoe het er daar beneden uit ziet. Wij deden een boottocht van een kwartier, wat voor mij echt lang zát was. Na tien minuten en heel wat wankelen met ons bootje verder kon ik niet wachten tot ik weer met beide benen op de grond kon staan. De andere optie was een wandeling van twee uur, inclusief regenlaarzen. No, thanks. 😉

’s Avonds nam Jarno me mee uit eten bij de Talloorkes waar hij sliptong nam en ik een witlof-schotel bestelde. Ondanks dat we steeds superlang moesten wachten doordat er onderbezetting bij het personeel was, was het wel ontzettend lekker en gezellig. Zo ontmoetten we onder andere twee Belgische mannen (vader en zoon, namen we aan) die een tafel naast ons zaten en waar we af en toe wat mee grapten. Later op de avond hebben we nog even met de oudste van de twee staan praten over Amsterdam: dat hij daar jarenlang bij de Toneelschool had gewerkt en veel over Nederland wist. Ontzettend leuk, zulke gesprekken. Daar word ik blij van. <3

Maandagochtend hebben we de kamer opgeruimd en zijn we om 13:00 uur weer met de trein naar huis gegaan. Om 18:00 uur waren we uiteindelijk thuis en waren we doodop, dus het werd geen latertje die avond. Ik vond Antwerpen leuk voor een keer, maar ik zou er niet zo snel weer eens heen gaan. Wel lijken Brugge of Brussel mij erg leuk. Heeft iemand daar ervaring mee? Liefs!

Share:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.