Bloggers tip: Hootsuite

Toen ik vorig jaar bij de Meerpaaldagen ging werken, maakte ik kennis met een programma: Hootsuite. Toen ik laatst tweets wilde inplannen, bedacht ik me dat dit de perfecte manier daarvoor zou zijn. 

Wanneer ik een artikel op mijn blog plaats, deel ik dit altijd op zowel Facebook als Twitter. Het liefste doe ik dit vlak nadat het artikel online is gezet, maar ik heb niet altijd een laptop of internet bij de hand. Toen ik me afvroeg waarom Twitter geen inplan-functie heeft, bedacht ik me dat er ook nog zoiets als Hootsuite bestaat. Hiermee kun je Tweets, maar ook Facebookberichten en andere sociale media posts inplannen. Je kunt nog veel meer met Hootsuite, zoals het bekijken van statistieken. Daar heb ik zelf geen verstand van, dus we focussen op het inplannen!

Dit is het inplannen! Het is ontzettend simpel. Links zie je een papieren vliegtuigje, wat ‘Inplannen’ betekent.

Account kiezen: Mocht je meerdere accounts hebben, kun je daar kiezen via welk account je iets wilt plaatsen. Dit is handig voor wanneer je bijvoorbeeld een zakelijk en een privé account hebt.

Link van je blogpost toevoegen: Wanneer je als blogger je artikel wilt delen, is het uiteraard wel handig om de link er bij in te voegen. Als je de link in dat balkje zet en hem vervolgens ‘inkort’, heb je een kortere link voor in je tweet en houd je meer tekens over!

Aantal tekens van je tweet: Een tweet heeft 140 tekens, of deze nou via Twitter wordt geschreven of via Hootsuite. Onderin kun je bijhouden hoeveel tekens je al hebt verbruikt!

Foto/video toevoegen: Mocht je een foto of Youtube-video wilt toevoegen, kun je dat ook doen via het paperclipje.

Datum van je inplanning kiezen: Je kunt máánden vooruit plannen, wat ontzettend handig is. Let op: het is niet volgens Nederlandse tijd geschreven. Dus houd rekening met de AM (ochtend) en PM (avond) en dat de maand vóór de datum komt (jaar-maand-dag). Maar wanneer jij een tweet inplant voor 2 uur ’s middags (PM, dus), verschijnt deze wél op Nederlandse tijd om 2 uur ’s middags op je account.

Dit is wat je ziet zodra je een tweet hebt ingepland. Zo kun je al je ingeplande tweets bekijken en zo nodig nog bewerken.

Hoe plannen jullie alle tweets in? Of tweeten jullie telkens real-time wanneer je artikel net online is gekomen? Ik ben heel benieuwd, mochten er nog andere tips zijn zijn die welkom! Liefs, Larissa. 

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.