Challenge: de hele maand januari geen kleding kopen

Toen ik op 1 januari dit jaar naar mijn rekening keek en in de mail een andere betaling die nog gedaan moest worden terug vond, besloot ik dat het tijd was voor een concreet doel: de hele maand januari geen kleding kopen. Daar zat wel één ‘maar’ aan. Benieuwd naar het concrete doel en of het gelukt is? Lees dan verder!

Het doel was om de hele maand januari géén kleding te kopen, tenzij het voor werk is. Ik werk natuurlijk in een kledingwinkel, en dat was de enige plek waar ik in de maand januari mijn geld uit mocht geven aan kleding. Is dat dan ook gelukt…?

GELUKT?

Ja! Het is zéker gelukt. En zonder moeite ook! Nu moet ik zeggen dat ik op m’n werk ook geen klein bedrag uitgegeven heb aan kleding (daar valt ook nog aan te werken), maar ik heb verder totaal geen kleding gekocht bij andere kledingwinkels. Dat had ik niet verwacht. Trots, wel.

WAAROM DEED IK DIT?

Er is natuurlijk een reden waarom ik mijn geld niet meer uit wilde geven aan – soms impulsieve – aankopen bij kledingwinkels. Ten eerste is dat omdat ik dit jaar nog meer geld wil besparen en mij bewuster wil worden van hoeveel geld ik uitgeef aan welke spullen. Ik heb deze maand veel beter nagedacht bij de kledingstukken en werd ook écht blij van de kledingstukken die ik bij de kledingwinkel waar ik werk kocht. Daarnaast kan ik natuurlijk best wel een keer iets kopen wat daar niet vandaan komt, maar het is voor nu een probeersel waarbij ik mezelf aan wil leren er beter over na te denken.

EN NU…?

Toen ik dit bedacht, wist ik niet zeker of het stellen van zo’n concreet doel zou lukken. Wat blijkt nou? Ik kan best goed doelen behalen op korte termijn. En dat is natuurlijk ook een fijn gevoel: een doel op kort termijn wat lukt geeft je een gevoel van trots en blijdschap, én motivatie nog vaker zulke doelen op te stellen.

Ik zit er nu, nu dit doel behaald is (en met gemak!), aan te denken het doel voort te zetten in februari. Het enige nadeel is dat ik in februari al wel wat shop-sessies op de planning heb staan, dus misschien sla ik februari over en doe ik het in maart nog een keer. Dat lijkt mij het meest realistische doel.

Hebben jullie ook zo’n concreet doel opgesteld aan het begin van 2019? Voor de maand januari, of misschien langer? Ik ben benieuwd! Liefs.

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.