De binnenstad van Maastricht

Alle handen in de lucht voor Maastricht! Tijdens ons bezoek aan Valkenburg hopten we een dagje langs Maastricht, en dit was de tweede keer dat ik deze stad bezocht. En eerlijk? Dit is en blijft echt zo’n leuke, fijne stad. Ook hier nam ik mijn camera weer een keer mee en zette ik Maastricht voor de lens.

In 2016 was ik al in Maastricht geweest, toen een heel weekend in december, speciaal voor de kerstmarkt en de hele stad die versierd is rond deze periode. Het was toen zó mooi! Maar eerlijk is eerlijk: je ziet een stad niet zoals hij echt is met al die versieringen en poespas. Nu bezochten we Maastricht in de zomer, en alles ziet er meteen heel anders uit. Wel nog steeds onwijs mooi, want ik verbaasde me over alles wat ik zag. De gebouwen en straatjes zijn mooi en stralen echt sfeer uit, er zitten heel veel diverse winkels en je kunt gezellig terrassen. Het is dat Maastricht zo onwijs ver weg is voor mij, maar anders was ik hier zeker vaker een dagje naartoe gegaan. En dit was ook absoluut niet de laatste keer dat ik hier was.

Vanuit Valkenburg pakten we de trein, die maar een paar kleine stations af moest, naar Maastricht en binnen een half uur stonden we daar. We waren er de hele dag, en zijn voor het avondeten weer terug gegaan richting Valkenburg. Het is fijn dat het zo dichtbij is, want zo zie je ook meer dan alleen Valkenburg en kun je er ook makkelijk even uit. In Maastricht is ook alles vanaf het station op loopafstand, dus dat scheelt ook een hoop.

Zijn jullie wel eens in Maastricht geweest? En vinden jullie dat ook zo’n fijne stad? Liefs!

Share:

1 Reactie

  1. 19 augustus 2019 / 06:36

    Wat ziet Maastricht er mooi uit! Ik zou graag met kerstmis naar Maastricht willen.
    Lijkt mij een hele bijzondere stad.

    Liefs,
    Evelien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.