De binnenstad van Valkenburg

Zoals jullie vorige week konden lezen verbleef ik een paar dagen in het knusse Valkenburg, en daar heb ik mij enorm verbaasd over de binnenstad, de geschiedenis (oké, alleen de wielren- en kerstgeschiedenis) en de grote gatale aan toeristen. Het is alweer even geleden dat ik met mijn camera op pad ging, maar ik nam hem overal mee naartoe en heb een hele hoop voor jullie vastgelegd. Kijken jullie mee?

Ik heb het altijd heel erg leuk gevonden om op andere blogs foto’s te bekijken van dorpjes, steden, restaurantjes en mooie plekken. Niet zo gek ook, dat ik dit zelf een hele lange tijd op mijn blog deelde (kijk voor de grap eens op deze pagina). Destijds was mijn fotografie nog niet op hoog niveau – en ook nu ben ik nog geen professioneel fotograaf. Maar ik kan wel zeggen dat ik geniet van mijn eigen foto’s en er graag op terug kijk. Deze foto’s wilde ik jullie niet onthouden, dus kijk gezellig mee!

Op de eerste avond aten we bij Lignanos, in de drukke straat vol met restaurantjes in Valkenburg zelf. Dit restaurant werd door een restaurant verderop aangeraden (hoe lief!) voor de beste pasta’s van Valkenburg, en ik durf met zekerheid te zeggen dat ik nog nooit in mijn leven zo’n goede pasta heb gegeten. Dit was hémels. Ben je in Valkenburg, ga dan voor een goede pasta naar Lignanos. Echt een aanrader vanuit het diepste van mijn hart!

Valkenburg is niet groot, maar barst van de toeristen. Het is dan ook zeker een leuke plek om eens naartoe te gaan, maar na twee dagen ben je hier zeker uitgekeken (tenzij je van grotten, bergbeklimmen en wielrennen houdt). Wij wilden hier graag een keer naartoe rond de kerstperiode, maar dan is het hier zo druk en zo duur, dat dat er nog niet van gekomen is. Ik vond het heel leuk hier in de zomer naartoe te gaan! Een stad om te shoppen? Dat is het zeker niet, maar je kunt hier wel heerlijk eten en er is genoeg te zien.

Ben jij ooit al eens in Valkenburg geweest? Liefs!

Lignanos, Valkenburg
Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.