De lekkerste warme chocolademelk die er is

Het is een typische herfst- of winterdag, je komt terug van een boswandeling en langs de ramen drupt de regen naar beneden. De verwarming staat hoger (of misschien staat de haard aan), je slaat een kleedje om je heen en… pakt er warme chocolademelk bij. Als je hart nu een sprongetje van geluk maakt, lees dan verder. Kun jij je hier niet in herkennen? Dan heb je een verkeerde chocolademelk in huis en raad ik je óók aan dit toch even te lezen…

Voorgaande jaren gingen we standaard één dag in de herfst naar de bossen rondom Maarn om daar een hele middag doorheen te banjeren en uiteindelijk met warme chocolademelk op de bank te ploffen. Vrienden van ons hadden deze chocolademelk altijd in huis, en toen ik zei dat ik ‘m zo onwijs lekker vond kreeg ik een hele zak mee naar huis. Dat is inmiddels al een paar jaar geleden, en sindsdien ben ik niet meer op een andere chocomelk te krijgen. Deze is zó lekker!

Het is de chocolademelk in oplospoeder-variant van Douwe Egberts. Je kunt de grote zakken halen bij verschillende supermarkten, en de zakjes die je hier op de foto ziet bij de groothandel. Het is in het begin even zoeken naar de juiste hoeveelheid water die je erbij wilt hebben, want iedereen heeft daar een eigen voorkeur in, maar ik raad aan het niet te waterig te maken voor de perfecte smaak. 🙂

Ren naar de winkel & thank me later. 😉 Liefs. X

Share:

2 Reacties

 1. 4 december 2019 / 08:46

  Hahaha ik moet nu denken aan die keer dat ik met mijn huisgenoten een sneeuwballengevecht hield buiten en dat we daarna warme chocolademelk gingen drinken omdat één huisgenootje wist hoe ze het zelf moest maken. Ik weet niet wat ze had gedaan maar ze was in elk geval de suiker oid vergeten want het was echt niet te drinken en wij deden allemaal heel erg alsof het lekker was totdat we alle drie toe durfden te geven dat het echt heel vies was hahaha. Dan is dit een betere oplossing om altijd in huis te hebben 😉

  • Larissa
   Auteur
   6 december 2019 / 09:30

   Hahaha, wauw, wat een verhaal! Deze zijn inderdaad heel handig om gewoon altijd in huis te halen voor de zekerheid. 😉 Ik neem ze ook vaak mee naar school, bijvoorbeeld!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.