De meest tijdloze items uit je kledingkast

Hoi allemaal! Hoe is het met jullie? Eergisteren avond werd ik opeens ziek, en dus heb ik gisteren de hele dag op bed gelegen. Gelukkig vermaakte ik me prima met nog 7 (!) seizoenen van Gilmore Girls. Voor vandaag heb ik een mode gerelateerd artikel voor jullie. Het leek me wel eens leuk om de simpele basics met jullie te delen. Kijken jullie mee?

Het spijkerjasje

De denim jack past bij enorm veel outfits. Een aantal jaar geleden kwam dit jasje he-le-maal in, maar of het nou een trend is of niet: hij kan altijd. Dit jasje zal nooit uitraken. Je kunt ‘m dragen op een spijkerbroek, maar persoonlijk vind ik dat altijd wat lastig te combineren. Daarom kies ik er zelf altijd voor om ‘m te dragen op een zwarte broek. Het shirt en de sweatshirts die ik er bij heb gekozen maken de outfit wat stoerder. Als je kiest voor een leuk topje in de zomer, geeft het je classy outfit een stoer tintje met het dragen van een spijkerjasje.

Boyfriend jeans

Met deze ben ik het niet helemaal eens, maar als ik verschillende modesites moet geloven is dit dus daadwerkelijk een tijdloze musthave. Zelf heb ik er dan ook geen een in m’n kast, maar dit zou ik wel graag willen. De boyfriendjeans is een jeans die wat moeilijker te combineren is dan de simpele jeans, maar die naar mijn mening wel een leukere tint aan je outfits geeft. En wat vinden jullie van die tijgerprint jas? Ik vind ‘m VET! Ik denk dat zowel de linker als de rechter outfit heel stoer en classy tegelijkertijd zijn.

De zakelijke blazer

De zakelijke blazer is een enorme tijdloze musthave. Deze kun je gebruiken voor speciale gelegenheden, zoals sollicitaties, bruiloften, vergaderingen en noem zo maar op. Een blazer is goed te dragen op een spijkerbroek, maar een kokerrok vind ik persoonlijk het meest chique staan. De schoenen zijn the key item voor onder je mooie rok. Het is dat ik niet op pumps kan lopen, anders had ik de rechter twee schoenen meteen aangeschaft.

Witte blouse

De witte blouse is iets waarvan ik vroeger vond dat je het niet zo nodig had, maar waar ik inmiddels niet meer zonder kan. Sterker nog: ik heb er meer dan één nodig. Ik heb het in drie categorieën ingedeeld. De linker categorie is de denim salopette categorie: voor zowel in de zomer als in de winter. Een witte blouse er onder en je outfit is af. De schoenen die ik erbij uitkoos vind ik super tof en geven wat kleur aan je outfit. In de middelste categorie koos ik voor een simpele broek met gympen. Door de blouse is je outfit wel netjes, maar houd je het toch nog een beetje simpel en casual. Bij de rechter outfit heb ik gekozen voor gekleurde kokerrokken met een stel mooie pumps. Door de gekleurde rok voeg je wat vrolijke en toch zakelijke kleuren toe, en ben je niet helemaal in het wit of wit-zwart.

De zwarte rok

Met deze zwarte rok bedoel ik zowel de kokerrok als het mini-rokje. Dit is met immens veel te combineren. Bovenin zie je drie tops die je bij het rokje passen. Ik koos bij de linkertop een mooie blazer, die je outfit weer netjes maakt. Deze kun je uit doen wanneer je wilt. Onderaan zie je de schoenen die je hierbij aan kunt trekken: zowel hakken als sandalen staan hier goed bij. Mijn absolute favoriete combinatie is de linker outfit met de roze hakschoenen, waarbij de voorkant open is. Prachtige outfit die zowel zakelijk als casual gedragen kan worden.

Het leren jack

Het leren jasje is al járen een musthave en is dan ook zeker een tijdloos item. De simpele witte basic shirts zijn altijd goed onder dit jasje, maar ook een mooie blouse staat hier leuk onder. Het gele shirt is een van mijn favorieten. Toch is het zo dat je daarbij de mouwen niet zo goed ziet als dat je ‘m los draagt. Persoonlijk vind ik dat dat niet veel uit maakt: het shirt kan er even leuk uit zien met het jasje er over heen aan. Wat schoenen betreft vind ik zelf sneakers het leukst, maar als je er een skinny jeans onder draagt staan de linker hakken ook prachtig.

Tijdloze items kun je in feite bij elke gelegenheid dragen en met trends hoef je geen rekening te houden. Wat vinden jullie een tijdloos item? En welke van de bovenstaande is jullie favoriet? Die van mij absoluut de witte blouse. Liefs, Larissa. 

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

6 Reacties

 1. 22 maart 2017 / 14:14

  Wat een superleuk artikel! Leuk dat je zoveel inspiratie laat zien, ik heb een artikel ingepland staan waar ik maar 6 items laat zien 😛 En waar komt dat roze topje vandaan? (Die off the shoulder crop top)

 2. 23 maart 2017 / 09:05

  Hele leuke items allemaal! Ik kan zelf echt niet zonder spijkerjasjes haha 🙂

  • Larissa
   Auteur
   23 maart 2017 / 11:41

   Ik zie het spijkerjasje inderdaad heel vaak in jouw outfits voorbij komen, haha. Heel tof!

  • Larissa
   Auteur
   25 maart 2017 / 08:28

   Jawel, hè? 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.