Deze 39 originele dingen kun je doen als je verplicht thuis moet zitten

Pfff, jongens toch, wat gebeurt er allemaal in de wereld? Terwijl ik dit schrijf is het zondagavond zes uur en heb ik net de persconferentie gevolgd over de nieuwe maatregelen waarbij alle scholen, horeca, sportclubs en kinderopvangcentra’s worden gesloten tot in elk geval 6 april. Dat is natuurlijk gigantisch zorgelijk en bizar dat zoiets gebeurt, maar wel hetgeen wat nodig is om het COVID-19 virus te bestrijden. Maar niet getreurd: gelukkig kunnen we ons heel goed vermaken binnen de vier muren van ons huis (ja, echt!). Ik heb een lijst gemaakt met maar liefst 39 dingen die je de komende drie weken thuis kunt gaan doen!

⭐️ Maak een lijst met leuke eet- en drinkgelegenheden waar je nog een keer naartoe wilt (lees bijvoorbeeld online hotspot recensies en dergelijke) om na de epidemie naartoe te gaan. De horeca kan alle steun na die tijd hard gebruiken om weer te kunnen draaien dus help ze een handje en ga langs bij leuke hotspots!

⭐️ Boeken en tijdschriften lezen (de boekenwinkels en supermarkten zijn vooralsnog open dus je kunt nog wat leuke boeken of tijdschriften kopen!).

⭐️ Kaartjes versturen. Zo lang het nog mag en verantwoord is is het natuurlijk hartstikke leuk om ouderen, die nu bijvoorbeeld minder mensen mogen zien vanwege besmettingsgevaar, eens een kaartje te sturen om te laten weten dat je aan ze denkt.

⭐️ Een online cursus volgen of jezelf een Adobe programma aanleren met Youtube tutorials. Tip: heel veel ondernemers geven deze dagen online cursussen zodat zij nog kunnen werken en jij je kennis kunt bijspijkeren! Kijk daar dus zeker even naar!

⭐️ Of als het even kan: ga zelf online cursussen geven! Hoe leuk is dat?

⭐️ Erg leuk om te doen: Funda pareltjes zoeken (geloof me: er staan heel veel bijzondere – ahum – huizen te koop op het web).

⭐️ Youtube tutorials in general: leer bijvoorbeeld meer over make-up of andere DIY’s. Youtube staat vol met heel veel onzin, maar ook een hele hoop nuttige informatie en leuke lessen. Zeker een aanrader!

⭐️ Leren voor je tentamens (ooit ga je ze toch moeten maken).

⭐️ Netflix en Videoland uitspelen, natuurlijk.

⭐️ Je kamer/huis een grondige voorjaarsschoonmaak geven.

⭐️ Je kamer/huis opnieuw inrichten met de spullen die je al had.

⭐️ Ga iets creatiefs doen. Dat klinkt heel suf, maar dat valt allemaal best mee. Ga tekenen, kleuren, schrijven, verven, name it en je hebt het vast wel in huis.

⭐️ Je mobiel grondig opruimen en leegmaken (mocht ook wel eens een keer).

⭐️ Je laptop opruimen, nieuwe achtergrond instellen en foto’s sorteren.

⭐️ Alle taken die je al maanden voor je uitschuift aanpakken. Heb je daar ook eens tijd voor.

⭐️ Plannen maken voor deze zomer of (met een beetje pech) dit najaar.

⭐️ Je belastingaangifte alvast invullen (geen excuses meer mogelijk). Heb je dat ook maar gehad.

⭐️ Werken aan je eigen bedrijf/de start van een eigen bedrijf of carrière plannen die je ooit nog eens uit wilde voeren.

⭐️ Nail art proberen met wat je al in de kast hebt staan.

⭐️ Maskertjes op doen & me-time houden.

⭐️ Ga bakken (nogmaals, supermarkten zijn nog gewoon open dus het is nog niet te laat ;-)).

⭐️ Nieuwe gerechten uitproberen, ook gerechten die wellicht wat langer duren en waar je nooit tijd voor had.

⭐️ Geen zin om alleen te koken of iets alleen uit te proberen? Zet je mobiel of laptop naast het gasfornuis en kook samen via Facetime zodat het niet zo ongezellig is.

⭐️ Next level ontbijtjes en lunch-gerechten voor jezelf maken (en er dan natuurlijk foto’s voor maken want hé: tijd zat!).

⭐️ Binnen sporten of yoga uitoefenen. Kan gewoon met de technologieën van tegenwoordig ;-).

⭐️ Bestel leuke foto’s online bij bijvoorbeeld HEMA en haal deze op wanneer het weer aan te raden is naar buiten te gaan of om winkels te bezoeken buiten de prioriteiten om.

⭐️ Ontdek nieuwe (kleine) webshops online (maar bedenk je wel of het handig is nu al te bestellen in plaats van ná deze epidemie ;-)) en maak een wishlist met wat je graag aan wilt schaffen het komende jaar.

⭐️ Doe een heleboel inspiratie op op Pinterest & maak er een sport van om zo veel mogelijk te pinnen.

⭐️ Kijk oude foto’s terug die je nog ergens in een kast hebt liggen van vroeger.

⭐️ Spelletjesmiddag met familie of vrienden (vooralsnog is het toegestaan om kleine groepen te blijven zien zolang je wat afstand houdt en oplet, maar kijk er wel mee uit).

⭐️ Mocht het aan te raden zijn (het is per dag verschillend) om de tuin in te gaan: ga in de tuin werken! Of als je een balkon hebt: leuk het balkon een beetje op!

⭐️ Tippi-wannen: mocht je er zin in hebben, ga dan de ramen/spiegels zemen of dweilen. Is in elk geval je huis besmettingsvrij. 😉

⭐️ Nieuwe muziek(genres) uitproberen/ontdekken op Spotify of Soundcloud en een hele nieuwe verzameling maken.

⭐️ Of ga podcasts luisteren, ook al heb je dat misschien nog nooit eerder gedaan. Probeer er eens een of een paar! Wie weet vind je het heel leuk!

⭐️ Fotograferen binnenshuis met een spiegelreflex die ligt te verstoffen of simpelweg je mobiel! Kun je dat ook meteen eens leren.

⭐️ Heel veel bellen of Facetimen met vrienden. Gewoon met iedereen. Want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje en vervelen ons waarschijnlijk allemaal even hard.

⭐️ Slaap inhalen. Hèhè. Heb je eindelijk eens niks te doen en tijd om vroeg te slapen en lang in bed te blijven liggen. Over een paar weken voel jij je weer helemaal fit na een winterslaap.

⭐️ Stomme klusjes die toch ooit moeten gebeuren maar geen hoge prioriteit hebben zoals het poetsen van je schoenen (erg vies worden ze de komende weken toch niet) of het uitruimen van dat ene rommel laatje.

⭐️ Veel social-media gebruiken en nieuwe accounts ontdekken of juist even helemaal een break nemen. Verplichtingen zijn nu toch weggevallen dus je mobiel kun je ook wel even een tijdje wegleggen. 😉

Met deze gigantische waslijst is het haast onmogelijk je te vervelen de komende drie weken en er zijn natuurlijk altijd nog veel meer leuke dingen om te doen! Voor nu: stay safe & let een beetje op jezelf en elkaar de komende paar weken. ❤️ Liefs.

Share:

4 Reacties

 1. 16 maart 2020 / 13:22

  Genoeg te doen de aankomende weken! Van het weekend al 3 taarten gebakken, alleen niet wil ze meer komen op eten

  • Larissa
   Auteur
   16 maart 2020 / 14:10

   Hahahaha ohjee drie! Ik ben afgelopen weekend ook al aan het bakken geslagen maar ik hield het bij één cake. 😉 Genoeg te doen de komende weken inderdaad!

  • Larissa
   Auteur
   16 maart 2020 / 15:30

   Goed om te horen! Dankjewel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.