Deze (budget!) gezichtscrèmes gebruik ik momenteel…

Toen ik jonger was had ik nooit iets met ‘de perfecte verzorgingsproducten’, laat staan met make-up. Ik deed nooit iets met crèmes en als je vragen had over beauty-gerelateerde onderwerpen moest je zeker niet bij mij wezen. Tot ik ongeveer anderhalf jaar geleden langzaam begon met skincare-producten. Inmiddels heb ik een aantal favorieten, en favorieten deel ik altijd graag met jullie. Lees je mee?

Zoals ik al zei is het niet verstandig om met je beauty-vragen bij mij aan te kloppen. Waar ik voorheen mijn gezicht standaard reinigde met make-up remover en een lauw washandje, doe ik dat nu veel uitgebreider. Of het daadwerkelijk helpt of niet: het is fijn je gezicht te verzorgen voor het slapengaan of wanneer je wakker wordt. Ik heb een aantal producten uitgeprobeerd (1001 products to go! wat is er véél keuze!) en momenteel gebruik ik deze lijn van Kruidvat.

KRUIDVAT ORIGINALS ALOË VERA

Een tijdje terug had ik ergens op een blog of op Instagram gelezen dat de nieuwe lijn van de Kruidvat, tegen alle verwachtingen in, ontzettend goed schijnt te zijn. Deze lijn is nog vrij jong en hebben ze nog niet zo lang in de winkels liggen. Er zijn verschillende soorten voor verschillende huidtypen en voorkeuren, maar ik heb gekozen voor de variant op basis van Aloë Vera. Over de werking van Aloë Vera had ik al veel goede dingen over gehoord en gelezen, dus dat kan haast niet fout zitten.

NACHTCRÈME

Allereerst heb ik de nachtcrème meegenomen. De reden waarom ik geen dagcrème gebruik is omdat ik van mezelf al een vrij vette huid heb, en ik niet geloof in welk vloeibaar middel dan ook voor overdag. Crème is vet, en gaat je huid zeker niet minder vet maken door de dag heen. Daarom heb ik ervoor gekozen alleen de nachtcrème aan te schaffen. Hier ben ik op z’n tijd wel voorstander van, omdat je huid dan de hele nacht heeft om de crème op te nemen en in te laten werken. ’s Ochtends was ik het dan dus wel goed met een lauwe washand, omdat ik alle restjes er af wil hebben. Dat voorkomt natuurlijk niet dat mijn huid niet alsnog vet wordt, maar het grootste gedeelte is dan weg. Deze nachtcrème gebruik ik zeker niet elke nacht: dat vind ik persoonlijk niet echt nodig. Wanneer ik een keer wat droge plekjes heb gebruik ik deze, en daarnaast vind ik het soms fijn om m’n gezicht even te behandelen in de avond. Vooralsnog ben ik tevreden over de crème omdat ik nog geen negatieve gevolgen heb ervaren. Mijn huid is ’s ochtends altijd erg zacht wanneer ik dit gebruikt heb, en dat vind ik zelf heel fijn.

OOGCRÈME

Als tweede heb ik deze oogcrème: een product wat ik in het algemeen al veel gebruik. Mijn ogen liggen wat dieper en ik heb daardoor standaard wat donkerdere kringen onder mijn ogen. Als ik dan ook nog eens moe ben, wordt het er allemaal niet beter op. Om die reden heb ik al een aantal crèmes gebruikt, en ben ik nu deze aan het uittesten! Ik doe hier elke ochtend en avond een klein beetje van onder en op mijn ogen en merk dat het wel degelijk een verzachtende werking heeft. De donkere kringen zijn er helaas nog niet veel lichter van geworden, maar ik denk dat ik het product daar nog te kort voor gebruik.

In elk geval vind ik beide producten een fijne aanvulling op mijn skincare-routine, die ik de komende jaren nog flink aan zal gaan passen. Er zijn nog een hoop merken waarvan ik de producten eens uit wil testen en ik begin klein, want om de hoofdprijs neer te leggen voor iets wat uiteindelijk niet werkt vind ik best tricky. Daarom probeer ik eerst kleinere merken of samples om uit te testen wat het beste is voor mijn huid. Deze Aloë Vera lijn van Kruidvat vind ik in elk geval zeker een aanrader voor als je nog een goedkope basislijn zoekt!

Aloë Vera nachtcrème – €2,29 / Aloë Vera oogcrème – €2,29.

Wat gebruiken jullie voor gezichtsproducten? Of wat is jullie skincare-routine? Ik ben benieuwd! Liefs, Larissa.

Share:

1 Reactie

  1. 14 november 2019 / 11:38

    Wat een goede tip! Ik heb wel vaker van de Kruidvat lijn ook de tea tree oil gehad, maar deze met Aloë Vera lijkt mij ook heerlijk. Ben benieuwd hoe de structuur van de crème eruit ziet. Ik heb trouwens nog nooit een oogcrème gebruikt, maar omdat jij zo enthousiast bent, ga ik het eens proberen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.