Deze dingen mis ik aan het reizen zodra ik weer thuis ben

Niet mijn eigen foto*

Reizen is iets wat ik nu nog niet zo heel vaak doe, maar wat ik het liefst iedere dag doe en waar ik sinds een paar jaar stapeldol op ben geworden. Landen bezoeken, culturen ontdekken, mensen ontmoeten en veel van de wereld zien: ik wil het maar al te graag. Nu reis ik nog niet zo heel veel, en dus zijn er een aantal dingen die ik heel erg mis aan het reizen zodra ik net weer een paar dagen thuis ben.

NIEUWE OMGEVING

Als het gaat om omgevingen, ben ik al snel uitgekeken. Ik woon al zeventien jaar in een piepklein dorp en geloof mij: ik heb het hier echt wel gezien. Zodra ik een langere tijd op dezelfde plek ben, raak ik snel verveeld en kijk ik niet meer zo om me heen. Als ik op reis ben ga ik het liefst (bijna) elke dag op stap om nieuwe plekken, omgevingen en hotspots te ontdekken. Een hele week op hetzelfde resort liggen bruin bakken in de zon? Nee, dat is niet zo voor mij weggelegd.

CULTUREN ONTDEKKEN

Als we het dan toch hebben over het ontdekken van nieuwe dingen: ook de cultuur is iets wat ik heel erg interessant vind. Ik vind niet elke cultuur even interessant en vind sommige culturen ook totaal niet bij mij passen, maar wil er wel altijd heel veel van af weten en raak niet uitgekeken als het gaat om bijvoorbeeld de Amerikaanse cultuur. Zó bijzonder.

ENDORFINE

Je weet wel, dat stofje wat je lichaam aanmaakt bij het sporten waardoor je je altijd een stuk beter voelt als je uit de sportschool stapt? Dat stofje maakt je lichaam vaak ook aan bij reizen, en dat stofje heeft ervoor gezorgd dat ik vijf jaar geleden ontdekte wat wanderlust betekent en wat reizen met mij persoonlijk doet. Dat stofje zorgt er óók elke keer weer voor dat ik optimaal geniet van elke meter die ik verzet en dat ik reizen daardoor nóg leuker vind. Dat stofje krijg ik hier in mijn eigen land alleen als ik – inderdaad – net uit de sportschool kom.

HET GEVOEL VAN VRIJHEID

Als je op reis bent heb je vaak geen dagelijkse verplichtingen: geen school en/of werk, geen vaatwasser die aan moet, geen planten die water moeten hebben en noem maar op. En dan heb ik het nu alleen nog maar over de kleine verplichtingen in het huishouden. Als je op reis bent ben je bezig met het nu, niet met de toekomst. De enige zorg die ik mezelf op de hals haal is het maken van de meest prachtige foto’s – met het motto want ik ben er nu toch. Verder heb je alle vrijheid om te gaan een staan waar je wilt: niemand zal er iets van zeggen.

DE ADRENALINE

Dit laatste is misschien wel hetgeen wat ik het meest mis zodra ik thuis ben: de adrenaline. Ik vind het hebben van adrenaline vaak heel fijn (tot op zekere hoogte ;-)) en zoals ik al zei: in het saaie dorp waar ik nu woon en de plekken waar ik mij dagelijks bevindt (bijv. Zwolle) geven mij dit niet.

Simpelweg komt het er op neer dat ik op zoek ben naar nieuwe omgevingen, mooie landschappen, een dosis endorfine en adrenaline en een goed gevulde portemonnee, want als het aan mij ligt spring ik vandaag nog op het vliegtuig en kom ik de eerste paar maanden niet meer terug.

Wat missen jullie aan het reizen zodra je weer thuis bent? Of ben je een zogeheten huismuts en zit je liever op de bank met een film op Netflix? Liefs! 

 Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

2 Reacties

 1. 9 maart 2018 / 08:42

  Ik herken dit wel! Na een reisje wil ik altijd meteen een volgende reis boeken, zodat ik iets heb om naar uit te kijken. Ik houd niet zo van de dagelijkse sleur, ik vind het ook geweldig om nieuwe plekken te ontdekken!

  • Larissa
   Auteur
   12 maart 2018 / 09:17

   Ja, precies! Dat herken ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.