Deze interieur trends uit Scandinavië hebben mijn hart gestolen

Dat de Scandinavische interieur trends menig hart heeft gestolen, moge inmiddels wel duidelijk wezen. Doordat we allemaal zo onwijs verliefd zijn op deze minimalistische vorm van interieur, blijft de trend al heel lang hangen, en daar zijn we maar al te blij mee. Ik ook. Lees snel verder om er achter te komen welke specifieke trends binnen het Scandinavische interieur mijn favoriet zijn.

Trends zijn er vaak maar voor een korte periode: het is upcoming, iedereen koopt het, de trend bereikt haar piek en verdwijnt als sneeuw voor de zon: weg is het. Met deze trend is dat anders. We hadden allemaal verwacht dat de trend snel weer voorbij zou vliegen, maar hij is er nog steeds. Niet iedereen is fan, sommigen durfen het niet aan omdat ze bang zijn dat het binnenkort toch weer not done is en anderen wagen hun interieur er gewoon aan: gelijk hebben ze. Want ondanks dat deze trend haar hoogtepunt allang heeft gehad, vraag ik me af of hij ooit nog helemaal verdwijnt.

Persoonlijk ben ik groot fan van het Scandinavische interieur – ook van Scandinavië zelf overigens. Wel zijn er een aantal uitblinkers: aspecten van deze trend die ik extra leuk vind en die een plekje in mijn hart hebben gestolen.

ZWART METAALDRAAD

Wat je veel zit in het Scandinavische interieur is metaal: zowel koper, roest, staal en zwart metaal. Dit kan een volledige tafel of kruk zijn, maar dat kunnen ook kleine onderdelen in een meubel of accessoire zijn, zoals je hierboven ziet. Persoonlijk vind ik het mooi: dat contrast met de witte muren en houten onderdelen. Vaak staat zwart gelijk aan donkerheid, somberheid, maar in dit geval vind ik dat het juist een mooie aanvulling is op het interieur.

MINIMALISME OP DE MUUR

Mijn favoriet, by far, is minimalisme: wat kan ik daar optimaal van genieten. Vroeger was ik het type: je kamer – en muren – zo vol mogelijk bouwen. Posters van Justin Bieber, One Direction en Demi Lovato vulden de knalroze muur op toen ik in mijn tienerfase zat, en nu hangt mijn oud-roze gekleurde muur vol met tijdschrift-rekken en wandkastjes. Maar… Hoe lekker is het om wat minimalistische posters of schilderijen op te hangen en het daarbij te laten? Ik geniet volop van alle foto’s op Instagram en Pinterest van muren waar enkel en alleen vier of vijf schilderijen aan hangen die allemaal bij elkaar passen en prachtige foto’s of illustraties op zich hebben. Verliefd.

RUSTGEVENDE SFEER: OVERAL-WIT

Zelf ben ik echt enorm afhankelijk van sfeer: als de sfeer in een ruimte of een gebouw niet is zoals ik het graag zie kan ik me daar al heel naar door voelen. Wit straalt openheid en rust uit: iets wat ik – en vele anderen met mij – heel fijn vindt in een ruimte. De foto hierboven, bijvoorbeeld, vind ik prach-tig. Heel minimalistisch, rustig en overzichtelijk. Heerlijk.

Wat vinden jullie van de Scandinavische interieur trend, en welke is jullie favoriet? Ik ben onwijs benieuwd! Liefs. 

 Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.