Deze tien dingen weet je als je je hele leven al kampeert

Kamperen: you hate it or you like it. Al sinds ik vier jaar oud ben kampeer ik ieder jaar, wat betekent dat ik inmiddels al zo’n twaalf jaar lang (!) kampeer. Verschillende campings ben ik afgegaan, en in al die jaren maak je toch wel het een en ander mee.

 1. Toeters en bellen liggen overal op de loer

Maar dan letterlijk. De skelter van de overburen met zo’n heerlijke toeter op het stuur: geweldig voor de kinderen. Maar wanneer jij ’s ochtends om acht uur je wallen aan het wegslapen bent, liggen die kinderen echt niet stil. Hoera voor energievolle ochtendkindjes!

 1. Héél koud of héél heet

Wanneer het buiten heel koud is, is de tent automatisch net zo koud of zelfs nog kouder. Wanneer het buiten heel warm is, is de tent ontzettend heet. Dit doordat de kou (of juist de warmte) in de tent blijft hangen. Wanneer het koud is, kun je de verwarming nog wel aan zetten. Maar de tent laten luchten bij 27 graden heeft niet heel veel zin. Een duik in het zwembad is een beter idee.

 1. Kinderen die van hun fiets vallen

Jaar in jaar uit zijn er weer talloze kinderen die leren fietsen op de camping. Weinig auto’s, veel ruimte en dus tijd om ze te leren trappen. Maar dat gaat nog wel eens fout.. En je verbaast je er over hoe vaak ouders hun kind uit het oog verliezen. Er zijn al immens veel kinderen van hun fietsje gevallen, die vervolgens met een andere ouder op zoek moesten naar zijn of haar eigen ouder. ‘Want zo heel ver kunnen ze toch niet zijn.’

 1. Badminton shuttles die je zelfs onder de caravan nog terugvind

Badmintonnen is dé sport als het gaat om campings en de shuttles zijn niet alleen óp de tent te vinden, maar er ook onder. En ernaast. En erachter. Overal.

 1. Spinnen, spinnen, spinnen!

Dé plek waar je de meeste onaangename beesten tegen gaat komen in je leven is toch echt wel op een camping. Spinnen kunnen via elk hoekje binnen komen (letterlijk), en hangen zo voor je neus aan een draadje. Maar niet getreurd: ze worden vergezeld door mieren (geen cola laten vallen!), torren, muggen en muizen (ruim die broodkruimels op!).

 1. De buren kunnen álles horen

Heb je er weleens over nagedacht hoe dun zo’n tentzeil is, in vergelijking met de muren thuis? De buren kunnen alles horen, mits ze de televisie niet aan hebben staan én ze niet zo oud zijn dat hun oren niet meer naar behoren functioneren. Zorg er dus voor dat je over hun vogelnest-haar of accent roddelt zodra ze er even niet zijn.

 1. De regen is heel rustgevend

Zowel in de caravan als in de tent is het heerlijk om naar de tikkende regen te luisteren. Je hoort het veel beter dan wanneer je thuis in je eigen bedje ligt, en ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik houd ervan.

 1. Douchen met vier anderen in één ruimte

Wanneer je ervoor kiest om te douchen in het toiletgebouw omdat je de douche in de caravan te claustrofobisch vind (snap ik), dan is het 9 van de 10 keer zo dat je doucht in een ruimte waar in het spitsuur nog drie anderen douchen. Of vier, als je een gelukkig stelletje naast je hebt. Er zitten dan uiteraard wel wat ‘muren’ tussen, maar denk maar niet dat deze veel helpen. Je hoort alles, en als men wilt kun je ook alles zién door simpelweg op het bankje te klimmen. Niet zo prettig.

 1. Vuilnis wegbrengen

Want hé, er ligt geen ondergrondse container onder je caravan (helaas), en dus moet je ver lopen of fietsen om de vuilnis in de gezamenlijke vuilnisbak te gooien.

 1. Wind, storm en tentstokken vasthouden

Als je een beetje pech hebt én in Nederland kampeert, heb je het vast wel eens meegemaakt: onverwachte storm. Het begint met hard waaien, vervolgt door héél veel regen. Je eindigt hangend aan de tentstokken en hamerend op de haringen om alles in stand te houden. En als het écht extreem is, is het feest op de camping en vliegen de surfborden door het dak van de caravan, vliegt de gehele tent inclusief inhoud omhoog en sta je bij de buren de tenten van iedereen die er niet is te redden. Been there, done that.

Dus, hebben jullie weleens gekampeerd? En was dat dan in Nederland, of in het buitenland? Hoe hebben jullie dat ervaren? Ik kampeer dit jaar ook nog gezellig, dus wellicht dat ik nog meer van zulk soort artikelen met jullie deel. Liefs, Larissa.

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

4 Reacties

 1. 10 april 2017 / 09:23

  Ik ben echt totaal geen kampeerder haha! Al heb ik wel enorm veel campings gezien, maar dan zat ik vaak in zo’n bungalow-huisje. Wel heel primitief en klein en alsnog douchte ik in de openbare douches, maar toch 😛

  • Larissa
   Auteur
   10 april 2017 / 10:51

   Ah, bungalow huisjes zijn over het algemeen ook heel knus en leuk! Vaak een stuk warmer, dat wel, haha ;).

 2. 11 april 2017 / 13:48

  Zelf ben ik echt geen kampeer meisje, haha! Vooral alle beesten en de kou lijken mij niets. Toch kan ik mij zeker voorstellen dat het ontzettend gezellig kan zijn 🙂

  • Larissa
   Auteur
   12 april 2017 / 14:11

   Haha, dat snap ik wel. De kou is inderdaad iets waardoor ik het zelf ook niet zo snel zou doen als ik later ouder ben. Maar gezellig en knus is het zéker 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.