Deze vijf dingen heb ik geleerd van full-time werken

Toen ik nog niet begonnen was aan mijn stageperiode, dacht ik wel eens: ‘Waar ben ik aan begonnen? Trek ik dit full-time werken wel?’ Nu, een half jaar later, kan ik mezelf een schouderklopje geven (want eerlijk is eerlijk: full-time werken is écht aanpoten) en heb ik een lijstje opgesteld met vijf dingen die ik heb geleerd van full-time werken. Lees je mee?

PRIORITIES FIRST

Als je een tijdje full-time aan het werk bent merk je dat het belangrijk is om de belangrijkste – vaak meest stomme/saaie – taken als eerste af te werken. Dit is thuis zo, dit is met je bijbaan zo en dit is ook met full-time werken het geval. Stel je prioriteiten aan het begin van de dag – of soms zelfs de dag ervoor – zodat je weet waar je als eerste mee aan de slag moet.

HET IS HARD AANPOTEN

Vooral in het begin is het écht even hard aanpoten. Waar je eerst gewend was alles wat langzamer en relaxter te kunnen doen, is het met full-time werken echt belangrijk dat je vlot en snel doorwerkt en dus ook meer uren maakt. De combinatie van meer werk, sneller werken en meer uren maken is best pittig.

NIET TE VEEL OP DE TIJD LETTEN

De quote Time flies when you’re having fun is niet voor niets de wereld in geblazen, want wanneer jij het extra leuk hebt op je werk zal jouw werkdag nog sneller gaan dan normaal. Echter, ook als je het niet zo leuk hebt is er een manier om de dag sneller voorbij te laten gaan: simpelweg minder op je horloge kijken en je taken zo snel mogelijk af te werken (afleiding!). Gelukkig heb ik het wel heel leuk gehad op stage en gingen mijn dagen over het algemeen snel voorbij, maar deze tip heeft zeker wel geholpen.

VERMOEIDHEID

Dit is iets waar ik me van te voren al wel op had voorbereid, en dit was zeker niet geheel onterecht: het is enorm vermoeiend en vooral in het begin is dat flink wennen.

AL MET AL… VALT HET OOK WEL WEER MEE

Waar ik mij van te voren enorm zorgen maakte over de vermoeidheid, de reistijd, de lange werkdagen en bijvoorbeeld mijn bijbaantje die ik moest minderen, viel het uiteindelijk allemaal reuze mee. Uiteraard was het vermoeiend, moest ik wennen en merkte ik pas toen ik vakantie had hoe moe ik eigenlijk was, maar als dit in de toekomst ook zo is? Nee, daar heb ik geen problemen mee.

Uiteraard heb ik echt nog véél meer geleerd in het afgelopen half jaar, dus mochten jullie daar benieuwd naar zijn maak ik misschien nog wel een tweede deel. Hebben jullie al eens full-time gewerkt voor een langere tijd? En hoe beviel dat? Liefs.

 Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.