Deze vijf dingen vind ik leuk aan vliegen

Toen ik – na heel wat jaren vliegangst – ineens durfde te vliegen en in 2014 voor het eerst naar Turkije vloog was ik om: vliegen is het leukste wat er is. En bij die mening blijf ik nog steeds, want na nog een aantal keer vliegen vind ik het net zo leuk als toen. En daar heb ik maar liefst vijf redenen voor!

DAT GEVOEL

Waar sommige mensen doodsangsten uitslaan bij het opstijgen, vind ik dat gevoel juist leuk: zo’n adrenaline-kick. Evenals het landen, het is intens leuk. Fun fact: toen ik in april naar Griekenland vloog hadden we enorme turbulentie, waardoor onze cola-bekers nog net niet de lucht in vlogen. Gelachen dat ik heb, toen we ineens een heel aantal meter naar beneden zakten. Ze hebben altijd al gezegd dat ik anders was dan anderen… 😉

HET UITZICHT

Want zeg nou zelf: dat uitzicht van die wolken verveelt toch nooit?! En dan heb ik het nog niet over landen in het donker… Al een aantal keer heb ik geland toen het donker was en ik kijk altijd weer m’n ogen uit bij het zien van alle lampjes. Prachtig om te zien. <3

HET IDEE DAT HET VEILIG IS

Feitelijk gezien is vliegen zó veel veiliger dan rijden met de auto of fietsen op de fiets, wat heel veel mensen zich onbewust niet beseffen. Het idee dat het vliegen een stuk veiliger is maakt het voor mij ook een stuk aangenamer.

SNELLER OP BESTEMMING

Afgelopen zomer ging ik, zoals jullie waarschijnlijk wel weten, naar Kroatië op vakantie. Op de heenweg ging ik mee met de auto, waar we – in vergelijking met het vliegen – énorm lang over hebben gedaan. Best een ding, dus. Op de terugweg besloten we naar huis te vliegen, en we waren binnen anderhalf uur weer op Nederlandse bodem. Je bent dus veel en veel sneller op je bestemming, en dat vind ik toch ook wel een flink voordeel.

ALLES DOEN WAAR JE GEEN TIJD VOOR HAD

Je kent het wel: je bent te druk met je werk of school, wilt graag nog sporten en bent veel met vrienden op pad. En ál die series die je al zo lang wilde kijken blijven maar liggen, evenals alle boeken, tijdschriften of films waar je simpelweg geen tijd voor had. Hup, mee het vliegtuig in en vermaak je! Want helemaal niks kunnen doen in het vliegtuig is toch wel vermoeiend…

Vinden jullie vliegen ook zo leuk, of hebben een aantal van jullie vliegangst? Ik ben heel erg benieuwd! Liefs. 

Share:

4 Reacties

 1. 11 oktober 2017 / 14:54

  Zo leuk dat je zomaar van je vliegangst af bent geraakt! Ik kan me dat niet voorstellen. Ik ben niet zo enorm bang, maar ik kan ook niet zeggen dat ik bij turbulentie op mijn gemak ben 😉

  • Larissa
   Auteur
   11 oktober 2017 / 19:41

   Snap ik! Het was meer een ‘ik-wil-niet-vliegen-drang’, maar van de ene op de andere dag was het inderdaad weg.

 2. 20 oktober 2017 / 16:27

  Ik durfde eerst ook niet in een vliegtuig te stappen maar eens ik mijn eerste vlucht had meegemaakt werd ik compleet verliefd. Ik doe dat dus ook super graag, vliegen. Puur relaxen is dat voor mij 🙂

  • Larissa
   Auteur
   23 oktober 2017 / 09:06

   Dat gevoel herken ik echt enorm! Super fijn dat jij er ook overheen bent gekomen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.