Dit is hoe ik mijn Instagram foto’s bewerk

Hi all! Het is de afgelopen week enorm druk met allerlei activiteiten, dus het bloggen is er een beetje bij in geschoten. Gelukkig had ik afgelopen weekend goed gebruik gemaakt van het fijne daglicht, dus heb ik een aantal foto’s kunnen maken voor artikelen de komende weken. De vraag die ik best vaak krijg is: ‘Hoe bewerk jij jouw Instagram-foto’s?’ Tijd om daar antwoord op te geven!

Toen ik jonger was vond ik het bewerken van foto’s voor op Instagram complete onzin: waarom zou je? Sinds een jaar of anderhalf vind ik het daarentegen enorm leuk om te experimenteren met verschillende filters en bewerkingsopties, en dus heb ik al een hele hoop uitgeprobeerd. Inmiddels vind ik het heel leuk om te kijken wat er wel en niet in mijn feed past en deel ik graag mooie, bewerkte foto’s. Ik bewerk ze het afgelopen jaar vrijwel altijd op dezelfde manier.

FOTO 1

Ik bewerk al mijn foto’s via de app VSCO, die we allemaal wel kennen. Allereerst kijk ik welk filter het best bij de foto past: vaak kies ik tussen A6 of HB2. Dit zijn de twee filters die ik momenteel echt het mooist vind en die het beste op mijn Instagram-account passen. Deze foto maakte ik vorige week in Amsterdam, op een enorm grijze dag. Daardoor was hij best saai geworden, en dus moest ik hem behoorlijk bewerken zodat het er minder grauw uit zou zien.

Ik koos in dit geval voor het A6 filter, en daarna pas ik altijd de helderheid wat aan (vaak omhoog) en het contrast (ook omhoog). Hierbij kijk ik altijd gewoon per foto wat het beste past: ik heb geen standaard hoogte van filter.

Dit is de before-after foto! Wat vinden jullie? Ik vind ‘m een stuk mooier geworden na de bewerking! Tip: soms kun je ook nog de korreligheid aanpassen, zodat de foto wat ‘vager’ wordt. Dat kan soms een heel mooi effect hebben!

FOTO 2

Deze foto maakte ik op dezelfde dag als de vorige foto: even grijs en grauw in Amsterdam. Hierbij koos ik voor het HB2 filter, omdat deze het mooist was voor de foto. Ook hierbij verhoogde ik de helderheid en het contrast een beetje, totdat ik vond dat dit perfect bij mijn andere foto’s zou passen.

Hierbij de before-after foto! Deze vind ik ook ontzettend mooi geworden. Op zich had hij iets minder blauw gemogen, maar zelfs dat is aan te passen naar je eigen smaak.

Vervolgens plan ik alle foto’s in in de app UNUM, waarbij ik precies kan zien welke foto waar het mooist staat en in welke volgorde ik ze moet posten. Ontzettend fijn! Bewerk jij jouw Instagram foto’s, en zo ja: hoe bewerk jij ze? Liefs.

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.