Dit moet je weten als je naar Rhodos op vakantie gaat

Als je je een beetje inleest over Rhodos, kom je al een hele hoop te weten over dit Griekse eiland. Bijvoorbeeld dat het eiland een van de mooiste is die Griekenland in zijn bezit heeft én dat Rhodos van alle Griekse eilanden de meeste zonuren per jaar heeft. Maar er is nog veel meer wat je écht moet weten als je op vakantie gaat naar het prachtige Rhodos. 

Rhodos heeft twee stadjes: The Old Town en The New Town

Als je in Rhodos naar de stad wilt, word voor een keuze gezet. Rhodos heeft namelijk een oude stad, en een nieuwe stad. De oude stad is vooral heel cultureel, en kun je binnenkomen door een van de negen ingangen in de stadsmuur. Hier vind je vooral veel sfeer, maar ook veel Griekse terrasjes en Griekse spulletjes. De nieuwe stad is voornamelijk shoppen, en dan heb ik het ook echt over de duurdere merken zoals Nike en Tommy Hilfiger. De nieuwe stad is leuk om gezien te hebben, maar mijn voorkeur gaat uit naar de gezelligheid van de oude stad!

Niet heel veel stranden, meer steentjes en rotsen

Als je een vakantie wilt waarbij je dag in dag uit op het strand wilt liggen, is het wellicht niet zo’n handig idee om dit op Rhodos te doen. Er zijn wel wat strandjes, maar de grotere strandjes vind je op andere eilanden. Het ‘strand’ wat bij ons resort zat, was piepklein en voornamelijk gevuld met kiezelstenen en rotsen.

Heel veel toerisme

Geloof mij: op elke hoek van de straat hoor je een Nederlander praten. Het is on-ge-loof-lijk hoe veel landgenoten je tegen komt op dit kleine eilandje. Als je wilt ontvluchten van de Nederlanders, is een minder toeristische plek misschien handiger.

Je mag pas autorijden vanaf 21 jaar

Ieks! Heb je eindelijk je rijbewijs in Nederland gehaald, mag je alsnog niet rijden in het buitenland! Hier baalde mijn neef heel erg van, die net achttien was geworden en dus legaal mocht rijden. Hij hoopte ons te mogen vervoeren in een huurauto, maar helaas… Griekenland doet aan de 21+ regel! Daarentegen mag je wél alcohol nuttigen vanaf 18 jaar.

De meeste vluchten naar Rhodos zijn met tussenstop

Er zal vast een geldige reden voor zijn, maar aan mij moet je hem niet vragen. Als je naar Rhodos vliegt, heb je negen van de tien keer een tussenstop op een ander Grieks eiland. Ik heb me laten vertellen dat de meeste vluchten naar Rhodos via het eiland Kreta gaan, maar Kos is ook een populaire tussenstop. Bereid je hier dus op voor!

Het is 1 uur later in Griekenland

Wat je niet zou verwachten in een Europees land is dat de tijd daar verschilt van Nederland, namelijk 1 uur. Het is bijna niks, dus je merkt er ook eigenlijk niks van. Mijn klas had een radio-uitzending toen ik in Griekenland zat, en die wilde ik graag luisteren vanaf daar. Ik moest dus even drie keer nadenken voordat ik door had hoe laat het bij mij was, zodra het bij hen half 1 is, haha.

Intens veel cultuur

Als je van cultuur houdt, móet je naar Rhodos. Dit eiland zit vol met cultuur en je kijkt je ogen uit in de oude stad! Het is ontzettend prachtig.

Zijn jullie ooit op Rhodos geweest? Of staat deze nog op je travel bucketlist? Liefs, Larissa. 

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

2 Reacties

 1. 2 juni 2017 / 06:55

  Mijn broertje gaat dit jaar naar Rhodos; zal het eens zeggen over die strandjes haha!

  • Larissa
   Auteur
   2 juni 2017 / 13:30

   Leuk! Ik weet van een Nederlands meisje daar dat er één mooi strand is, maar ik weet niet welke dat is. Dat schijnt een soort van toeristische plek te zijn. Wellicht dat ‘ie dat ook even uit kan zoeken want ze zeggen dat dat het enige mooie strandje is! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.