Dit was mijn 2017

Zo, is dat even gek. Ik kan me nog heel goed herinneren hoe ik een jaar geleden het jaaroverzicht van 2017 aan het maken was: blij dat ik was met het jaar waar ik op terugkeek. En nu, een jaar later, hebben we weer een heleboel om op terug te blikken. Kijk je mee naar mijn 2017?

JANUARI

In januari maakte ik een goede start: we sliepen namelijk een nachtje in een hotel in Utrecht. Dit hotel hadden we al vaker bezocht, maar dit keer schreef ik er iets over. Ook startte ik met de serie Gilmore Girls – waar ik nog steeds naar kijk, oeps… – en maakte ik foto’s met vrienden en vriendinnen onder schooltijd. Maar het allerbelangrijkste mag ik niet vergeten: de ontmoeting met mijn broers. Dit is wel de meest bijzondere en bizarre gebeurtenis van 2017.

FEBRUARI

In februari ben ik begonnen met mijn goede doel voor het nieuwe jaar: sporten! Ik meldde me aan bij de sportschool en ben vanaf dat moment elke week wezen sporten. En fit dat ik me voelde! Een goede beslissing, dus. Ook ging ik naar Don Diablo in Amsterdam, bezocht ik het NDSM-werf (ook in Amsterdam) en maakte ik hier hele mooie foto’s voor een schoolproject. Als laatste ben ik ook nog een dagje naar Amersfoort geweest, in de categorie ‘zo-veel-mogelijk-steden-in-2017-bezoeken’ met Marije, Cassedey en Lotte.

MAART

In de derde maand van het jaar had ik het lekker rustig. Met school gingen we een dag debatteren in een officiële debat-zaal, wat een enorme ervaring was. Ook ging ik weer op pad met ‘de bende van ellende’, zoals we dat noemen. Leeuwarden, was de bestemming deze maand. Ook ging ik veel op pad met mijn camera en vond ik eindelijk deze prachtige bloesems, die vaak maar één week per jaar bloeien.

APRIL

April was an sich ook een vrij rustige maand, maar wat ik wél deed was een weekje genieten in de zon! Oh, wat heb ik daar naar uit gekeken en er van genoten! Ik maakte uiteraard enorm veel foto’s, dus mocht je die nog niet gezien hebben dan kun je ze hier bekijken.

MEI

Deze vijfde maand was – in tegenstelling tot de vorige maand – enorm druk. Ik rende van hot naar her en bezocht heel wat plekken. Zo ging ik naar Amsterdam voor een tentoonstelling in FOAM, was ik een dagje in Leiden met mama, liep ik een dag mee met Peter van Zadelhoff bij RTL én ging ik een weekendje weg met Jarno en bezochten we onder andere ’s Hertogenbosch. Daarnaast werd mijn overgroot-oma 92 jaar, startte ik met rijles en overleed mijn lieve huisdier: Minoes. Een drukke, leuke maar ook minder leuke maand.

JUNI

Deze maand stond in het teken van de Meerpaaldagen: ik had maar liefst zes interviews en plande deze in tussen school door. Onder schooltijd was ik druk met overige taken van de Meerpaaldagen, waardoor ik na een tijdje besloten heb om het wat rustiger aan te doen. School is school, en alles daarbuiten is minder prioriteit. Ook ging ik met school een dag naar de rechtbank voor het schrijven van een rechtbankverslag: een enorme ervaring! Ik at bij Hans en Grietje het pannenkoekenhuis én Jarno en ik vierden dat we een jaar samen waren.

JULI

In juli liep het schooljaar op zijn einde, en sloten we dat af met een live tv-uitzending. Na deze uitzending dronken we gezellig wat met z’n allen op het stadsstrand in Zwolle, en later die maand hadden we nog een klassenbarbecue om de zomervakantie mee in te luiden. Ook bezocht ik samen met mama Loosdrecht, had ik een fotoshoot met mijn moeder en oma’s (hoe bijzonder?!), had ik óók nog eens zelf een shoot in Almere en vertrok ik aan het einde van de maand naar Kroatië. Een drukke, volle en leuke maand!

AUGUSTUS

Augustus staat voor mij altijd in het teken van het worden van een jaartje ouder: aan het einde van deze maand werd ik dan ook 17 jaar! Maar voordat ik mijn verjaardag vierde, zat ik nog een paar weken met mijn bakkes in de zon (bekijk hier alle foto’s) én startte ik met mijn stage bij Hashtag Workmode in Amsterdam.

SEPTEMBER

September was ook weer zo’n wisselvallige maand: ik deed een aantal hele leuke dingen zoals een fotoshoot met mijn broers. Dit was enorm bijzonder voor me, omdat ik ze een jaar geleden nog niet eens kende. Ook ging ik met Emilie en Roos naar Cosmo’s B-day Bash en maakte ik een paar prachtige foto’s met mijn favoriete broek van MostWanted. Anderzijds overleed in september ook een tweede kat van mij: Channon. Twee in een jaar tijd, dat is niet niks. Ook stond Nederland op zijn kop door de vermissing van Anne Faber, iets wat ik niet snel meer vergeet.

OKTOBER

Deze maand stond in het teken van de herfst: mijn favoriete seizoen van het jaar. We vertrokken richting Maarn, voor ons traditionele tripje in de bossen. Wat heb ik daarvan genoten! Ook slaagde ik eindelijk, na vier keer, voor mijn theorie-examen én ging ik samen met Lizzy naar het Amsterdam Dance Event, de show van Martin Garrix!

NOVEMBER

Ik startte deze maand met een etentje bij Vapiano’s, met mijn neven! Deze neven heb ik al enorm lang niet meer gezien en gesproken, en toen ik er achter kwam dat we allemaal in Amsterdam verbleven leek het me een leuk idee om weer eens bij te kletsen. Zo gezegd, zo gedaan. En wat was het leuk! Ook had ik een high-tea met mijn familie. Gezellig! Voor de rest was november een rustige maand en was ik flink moe door stage.

DECEMBER

In december maakte ik een enorm slechte start: ik zakte voor mijn praktijk-examen, tegen iedereens verwachting in. Dit kwam dan ook behoorlijk hard aan, waardoor ik enorm aangedaan was de dagen daarna. Gelukkig kwam ik er snel weer boven op en heb ik toch nog een enorm leuke maand achter de rug. Zo speelde ik zwarte piet bij ons in het dorp, genoot ik met volle teugen van de sneeuw, had ik een kerstdiner vanuit mijn stage en werkte ik een dagje op ons nieuwe kantoor in Utrecht. Als kers op de taart bezocht ik Antwerpen voor een lang weekend, wat enorm leuk was! Kerst was onwijs gezellig en ik heb dan ook zeker genoten van deze maand.

Dit jaar was absoluut niet mijn jaar. Enorm veel tegenslagen, zoals de dood van twee katten en die van een goede kennis van ons, nog geen week geleden. Vier keer gezakt voor mijn theorie-examen, en ook mijn praktijk-examen is nog steeds niet binnen. Ook liep niet alles even soepel op school, met onze vriendinnen-groep en met mijn vriendje. Eigenlijk ging alles dit jaar net-niet-helemaal-lekker.

Helaas zitten er ook rotte jaren tussen, dus laten we hopen dat 2018 weer net zo’n mooi jaar wordt als 2016, en dat 2017 zich voorlopig niet herhaald. 😉 Ondanks alles heb ik enorm veel geleerd van dit jaar: meer dan ooit tevoren. En laten we de positieve dingen vasthouden en meenemen naar komend jaar. Ik heb er enorm veel zin in! Hoe was jullie jaar? Geniet van de laatste dag van 2017! Liefs.

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.