Dit zijn mijn goede voornemens en doelen voor 2018

Niet mijn eigen foto*

Hoi allemaal! Het vuurwerk is achter de rug, de oliebollen zijn op en de sportscholen lopen weer vol: het nieuwe jaar is begonnen! Kerstboom het huis uit, stofzuiger erdoor heen en na een flinke dweil beurt – gourmetten maakt heel wat vies – zijn we weer klaar om er tegenaan te gaan. Zoals elk jaar stel ik weer een aantal doelen – ofwel: goede voornemens – voor mezelf op waar ik me het komende jaar op wil focussen. Ook dit jaar heb ik er weer een paar! Lezen jullie mee?

PERSOONLIJKE DOELEN

Sparen

Iets waar ik me in het komende jaar veel op wil gaan focussen is sparen. Dit deed ik de afgelopen jaren al steeds meer, en in 2017 heb ik meer gespaard dan ooit te voren. Onwijs fijn, maar mijn spaarrekening heeft flink geleden bij de aanschaf van mijn nieuwe mobiel. Het komende jaar staan er geen grote uitgaven meer op de planning, en dus wil ik me echt gaan focussen op het opzij leggen van geld. Dit vind ik ontzettend belangrijk, en ik wil er dan ook een klein spaardoel aan vast leggen. Laten we zeggen dat ik aan het einde van 2017 €1800,- op mijn spaarrekening heb staan. Let’s try…

Meer tijd vrij maken voor vrienden en familie

In het afgelopen half jaar heb ik gemerkt hoe belangrijk het is om vrienden geregeld te blijven zien, en ook familie waardeer ik steeds meer. Toen mijn overgroot-oma teleurgesteld vroeg wanneer ik weer eens langs zou komen omdat ze me al zo lang niet meer had gezien, besloot ik voor mezelf: ik ga meer tijd steken in familie. Familie en vrienden zijn uiteindelijk het belangrijkste.

Rust creëeren

Als er iets is wat ik op persoonlijk gebied heel graag wil verbeteren, is dat het creëren van rust. Dit zowel in mijn kamer – het staat daar écht te vol met meubels – maar ook in mijn hoofd. Ik pieker veel, waardoor ik het afgelopen jaar steeds vaker met de handen in het haar zat en het overzicht even kwijt was. Voor komend jaar wil ik proberen iets minder hooi op m’n vork te nemen en me minder druk te maken.

Rijbewijs halen

Dit doel heb ik vorig jaar ook op mijn lijstje gezet, en ik was er van overtuigd dat ik dit zou halen. Enige twijfel was er niet, maar helaas heb ik hem niet meer in 2017 kunnen halen en ga ik het in 2018 opnieuw proberen.

Minder moeite hebben met vroeg opstaan

Ik ben echt een draak als het gaat om opstaan: een simpel ochtendhumeur is er niks bij. Ik ben ’s ochtends bijna niet uit bed te slepen en dat heeft mede te maken met de tijd waarop ik naar bed toe ga: iets te laat. Dit jaar is het me al gelukt om 22:00 uur als vast tijdstip aan te houden om naar bed te gaan, en dit lukte dan vaak ook gewoon. Toch mocht het niet baten: de ochtend is nog steeds een ramp. Tijd om daar iets aan te veranderen.

Little secret: een lichamelijke ingreep

Mede door enorme schaamte wil ik dit onderwerp nog niet aansnijden op mijn blog, maar er is iets lichamelijks waar ik me aan wil en ga laten helpen in 2018. De gesprekken zijn er al en de behandelmethode is bijna gekozen, nu alleen nog het uitvoeren. Stiekem wil ik jullie meenemen in dit proces, maar ik weet nog niet of ik dat kan.

CARRIÈRE-/TOEKOMSTDOELEN

Tweede jaar opleiding afronden + afstudeerstage vinden

Zodra ik klaar ben met mijn stage – begin februari – ga ik weer terug naar school en hoe jammer ik dat ook vind: ik heb weinig keuze. 😉 Gelukkig duurt dit schooljaar nog geen half jaar, waarna ik alweer zomervakantie heb. Als het goed is heb ik dan ook het tweede jaar van mijn opleiding kunnen afronden en hoef ik nog maar een jaar totdat ik afgestudeerd ben. Dit is dus best een belangrijk jaar voor me. Dit jaar wil ik me ook focussen op het zoeken van een leuke afstudeerstage, die ik zeker eind december toch wel wil hebben.

Een online portfolio opbouwen

Fotografie is iets wat ik al jarenlang met veel passie doe, en ik denk er al heel lang over na om hier ooit iets mee te gaan doen. In de zomervakantie van 2017 besloot ik dat ik mijn portfolio graag wilde uitbreiden, en daar ben ik nu dus langzaam maar zeker ook mee bezig. In december deed ik mijn allereerste couple shoot met een vriendin en haar vriendje, en ik ben best trots op de resultaten. Ik vond het onwijs leuk om te doen: en dus is het tijd om hier meer werk van te maken. Om te beginnen met mijn eigen online portfolio en wellicht wel een prijzenlijst aanmaken… Keep you updated. 😉

Meer tijd vrij maken voor vrijwilligerswerk

In 2016 ben ik begonnen met vrijwilligerswerk bij de Meerpaaldagen, een evenement bij ons in de buurt. Ik help mee in de PR en dit vind ik enorm leuk om te doen. Vorig jaar heb ik er niet echt van kunnen genieten omdat ik vooral bezig was met de deadlines die ik zelfs in de lessen op school aan het afmaken was. Ik wil dit jaar dus proberen om hier echt dagen voor in te plannen zodat ik voor mezelf wat meer overzicht houd.

Het bedrijf van mijn moeder op weg helpen

Dit jaar gaat mijn moeder haar eigen bedrijf lanceren, waar we al maandenlang enorm hard voor aan het werk zijn. Zij weet dingen die ik niet weet, en ik heb kennis die zij niet heeft. Zo vullen we elkaar aan en help ik haar ook weer. Ik wil haar bedrijf dit jaar goed op weg helpen zodat alles goed loopt en dat het populair wordt onder de doelgroep.

Meer tijd steken in Instagram

Als laatste zou ik graag meer tijd willen steken in Instagram: een belangrijk platform voor bloggers. Het afgelopen jaar heb ik op mijn stage alle greepjes geleerd die erbij komen kijken als je je Instagram-pagina groter wilt maken en weet ik nu des te meer hoe belangrijk dit eigenlijk voor je engagement kan zijn. Hier wil ik dus ook zeker meer mee bezig gaan het komende jaar.

Stel jij goede doelen of voornemens op voor jezelf en zo ja: wat is jouw goede voornemen voor 2018? Ik ben enorm benieuwd! Liefs.

Share:

3 Reacties

 1. 2 januari 2018 / 12:17

  Wat een fijne doelen om het jaar mee te beginnen. Hopelijk lukt het je allemaal! Ik wens je alvast een gelukkig jaar toe!

 2. 6 januari 2018 / 19:45

  Heel leuk om je doelen te lezen! Wat gaaf trouwens dat je moeder een eigen bedrijf aan het opstarten is en dat je daarbij helpt.

  Ik denk trouwens dat je in deze tijd wel open kan zijn over een lichamelijke ingreep (omdat mensen het vast accepteren, wat het ook is) maar het zal vast een hele stap zijn om dat zomaar op je blog te zetten. Denk er vooral goed over na voordat je erover schrijft op je blog. Aan de andere kant is het misschien wel weer behulpzaam voor anderen die hetzelfde willen laten doen, maar nog twijfelen 🙂

  • Larissa
   Auteur
   8 januari 2018 / 10:22

   Lieve reactie, dank! Wellicht dat ik het binnenkort alsnog deel op mijn blog, inderdaad om anderen te kunnen helpen en m’n ei kwijt te kunnen. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.