Doe het zelf: lente in een glas

Vorige week deelde ik vier hele simpele DIY’s met jullie, maar dit keer heb ik er één die nét even wat meer tijd en moeite vergt, maar minstens zo leuk is. Lees snel verder om de uitleg van deze lente-DIY én het eindresultaat te bekijken.

Omdat ik het na zo’n koude en knusse winter kaal vind zonder kerstboom, kan ik niet vroeg genoeg beginnen met het neerzetten van zomerse accessoires. Deze twee vierkante glazen heb ik vorig jaar in elkaar geknutseld. In de herfst heb ik er weer wat anders mee gedaan, maar omdat ik het vorig jaar zo leuk vond was het de moeite waard ze nog een keer te maken en meteen met jullie te delen ter inspiratie!

Het volgende heb je nodig: twee glazen/vazen/potten, twee kleine bloemen (af te knippen), sierzand en schelpen. Alle benodigdheden zijn heel goedkoop te scoren bij bijvoorbeeld een Action of Xenos (of op het strand).

Wat je vervolgens doet is heel simpel: giet het sierzand als eerste in de potjes. Je kunt zelf bepalen tot welke hoogte je het wilt hebben, maar omdat de gehele bloem er ook nog in moet koos ik er voor om het niet al te hoog te laten komen. Vervolgens leg je de schelpen boven op het zand neer, voor een speels effect.

Als laatste stop je de bloemen er in! Mocht je de steel net te lang hebben geknipt, kun je hem vaak door het ijzerdraad ook nog wat ombuigen, zodat de lengte van de steel kleiner wordt. Tip: je kunt hiervoor verschillende soorten (nep)bloemen gebruiken, in verschillende kleuren en formaten. Speel hier dus ook mee als je dat leuk vindt!

En dit is dan het eindresultaat! Best klein, redelijk makkelijk te maken en heel leuk om neer te zetten in het huis. Daarnaast kun je veel mee wisselen: koop een keer een andere kleur zand of verwissel de bloemen zodra je deze zat bent. Score!

Wat vinden jullie van deze do-it-yourself? Mocht je deze na gaan maken, stuur mij dan een foto via Instagram! Dat vind ik heel tof om te zien! Liefs, Larissa. 

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

2 Reacties

  • Larissa
   Auteur
   28 april 2017 / 06:04

   Dankjewel :).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.