Doel voor de komende vier weken: twee keer per week sporten

Een maandelijks doel: dat leek me wel een leuke uitdaging. Totdat het er op aan komt, want: als je het eenmaal op je blog deelt moet je het nakomen. Toch ga ik het proberen, met een heel simpel doel: minimaal twee keer per week sporten. Voor de eerst komende vier weken. 

Sinds februari ben ik al wekelijks in de sportschool te vinden, en dat vind ik meer leuk dan zwaar. In het begin werd mij verteld dat het aan te raden is om minimaal twee keer per week naar de sportschool te gaan en er minimaal één dag tussen te laten zitten. En dus stond ik elke week braaf twee keer of vaker in de sportschool. Maar eerlijk? Ik ben de laatste tijd zó druk met andere dingen dat het sporten wat lager in mijn prioriteitenlijst staat, en ik dus soms ook maar één keer per week ga sporten. Ik hoor jullie al denken, zoals ik jullie wel vaker hoor denken: ‘Wat maakt die ene keer minder nou uit?’ Niet veel, zou je denken. Maar balen als een stekker ’s avonds, dat ik weer geen tijd had om even naar de sportschool te gaan.

Om het allemaal even wat duidelijker te maken: ik ga niet naar de sportschool om af te vallen en heb in dat opzicht dus ook geen overduidelijk doel wat ik binnen een paar weken moet halen. Maar ik train wel ontzettend hard voor bijvoorbeeld mijn armspieren, en zodra je dat niet consequent bijhoudt wordt het proces wat langzamer uitgevoerd. Balen, want die armen kunnen écht wel wat meer spiermassa gebruiken.

Omdat ik vanaf deze week weer mag sporten – ik had een kleine zomerstop vanwege mijn vakantie – ga ik proberen om de komende vier weken minimaal twee keer per week te sporten. En zoals het er nu uit ziet, gaat dat lukken. Want mijn agenda is inderdaad zó vol dat ik ook het sporten in moet plannen. Net als mijn vriendje. Oeps.

Ik hoop vanaf september elke maand een doel voor mezelf te bedenken, maar daar moet ik nog even nadenken. Ik weet ook niet zo goed wat voor een doel ik zou moeten bedenken. Zo heb ik bijvoorbeeld bedacht om een maand lang elke dag op te schrijven wat me blij maakte, een maand lang elke dag anderhalve liter water drinken of een maand lang elke dag mijn stappendoel bereiken, maar ik weet niet zo goed of dat nou allemaal wel gaat werken. Dus als iemand van jullie nog ideeën heeft voor een bepaald doel: ze zijn welkom!

Ik ga nu eerst proberen om elke week minimaal twee keer per week te sporten en uiteraard update ik jullie over vier weken weer over de stand van zaken! En oja, niet vergeten te vertellen dat deze week ook al meetelt! X

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

2 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.