Een jaar later: mijn eerste spiegelreflexcamera!

Then and Now 1

Iets langer dan een jaar geleden kocht ik mijn allereerste spiegelreflexcamera: de Nikon D3200. Voor outfitfoto’s, detailfoto’s, foto’s voor op mijn blog en om mee te nemen naar allerlei leuke dingen die ik doe. Wat heb ik in een jaar allemaal gedaan met mijn camera? En wat heb ik zoal geleerd? Lees snel verder! 🙂

11 juli 2015 kwam ‘ie binnen: mijn nieuwe camera. En wat was (en ben!) ik er blij mee! Al langere tijd hield ik me bezig met fotografie en deed ik het met een compact camera van Samsung, maar geloof me: als je die twee naast elkaar legde kon je het verschil óverduidelijk zien. Meteen toen ik de camera geïnstalleerd had ging ik naar buiten (uiteraard) en fotografeerde ik zo’n beetje alle hoeken van de tuin. En het bos naast m’n huis. Ja, echt.

Then & Now

Een kleine compilatie van de foto’s die ik tóen maakte, en de foto’s die ik afgelopen 26 juli even snel in mijn oma’s tuin schoot. Zien jullie verschil in skills en technieken?

Then and Now 1

Then and Now 2

Mocht je nou meer foto’s willen zien die ik op dag 1 maakte, klik dan even hier.

Wat ik geleerd heb ik één jaar..

DAT ER MEER FUNCTIES OP EEN CAMERA ZITTEN

Ja, echt. Toen ik mijn camera net kreeg ontdekte ik enkel de normale functie, en de macro functie. De macro functie was en is mijn favoriet, aangezien dat mijn favoriete soort fotografie is. In een jaar tijd heb ik zo’n beetje alle standen op de camera geprobeerd en weet ik een beetje wat waarvoor is. Altijd handig.

HOE JE OM MOET GAAN MET EEN STATIEF

Een statief is iets waar ik nog nooit mee had gewerkt, maar toen ik mijn camera bestelde bestelde ik er direct een statief bij. Waarom? Voor de outfitfoto’s. Zo kon ik zelf de straat op om mijn eigen outfitfoto’s te schieten. Stukken makkelijker, sneller en fijner (want: hoe ongemakkelijk kan het zijn om veel te poseren terwijl iemand anders foto’s maakt?).

Then 2

DAT NIET ELKE FLITSER OP ELKE CAMERA KAN

Inmiddels het een en ander aan flitsers uitgeprobeerd op m’n camera, maar helaas past niet elke flitser op elke camera. Jammer, maar best logisch.

DAT DE BEWEGINGSFUNCTIE NUTTIG IS VOOR VRIJWEL ELKE ACTIVITEIT (LIFE HACK!)

Je kent ‘m wel: de sportfunctie. Voor als je in Rio bent om #TeamNL te supporten met je camera. Maar deze functie is goed voor héél veel dingen. Lopend door de straten van Parijs en geen tijd hebben om even te stoppen, kun je alsnog op een scherpe foto uitkomen. Springend een foto maken? Het kan. Je overgrootoma op de foto krijgen, die niet snapt dat je stil moet staan, of waarvan je sneaky een foto wilt maken terwijl ze loopt? Ook dat kan (getest!). Veel foto’s achter elkaar maken zonder onscherp te worden? Het kan. Ik gebruik deze functie – denk ik – vrijwel altijd en het levert me veel scherpere foto’s op.

DSC_0128

De komende tijd hoop ik nog een hele hoop meer SD-kaartjes te verbruiken en uiteraard deel ik zo veel mogelijk met jullie!

Wat hebben jullie geleerd van fotografie?

Share:

10 Reacties

 1. 9 augustus 2016 / 18:37

  Mooie foto’s! Ik vind het zo leuk om te fotograferen, misschien leuk om een artikel met tips te maken?

  • Larissa
   Auteur
   10 augustus 2016 / 06:03

   Dankjewel! Fotograferen is inderdaad heel leuk :). Wellicht dat ik een artikel maak met tips! Thanks 🙂

 2. 10 augustus 2016 / 07:03

  Leuk artikel met mooie foto’s! Ik gebruik nu ook al een tijdje een spiegelreflex en het is zo leuk om steeds weer nieuwe dingen te leren 🙂

  • Larissa
   Auteur
   10 augustus 2016 / 12:33

   Dankjewel! En inderdaad: is heel leuk om af en toe wat nieuws uit te testen!

  • Larissa
   Auteur
   10 augustus 2016 / 12:32

   Dankjewel!

 3. 10 augustus 2016 / 17:13

  Leuk! Ik leen nu de spiegelreflex van mijn tante om er mee te oefenen. Instellingen zeg je? hahah, daar kijk ik nog niet eens naar. Mooie foto’s maak je!

  • Larissa
   Auteur
   10 augustus 2016 / 17:56

   Hahaha ach, zonder die instellingen kom je ook al een heel eind! Zodra je het fotograferen een beetje onder de knie hebt kun je wel verder gaan met de instellingen om je foto’s nog meer te kunnen verbeteren. Altijd leuk! En bedankt voor je compliment!

 4. 12 augustus 2016 / 20:23

  Interessant artikel! Misschien kan je ook eens een artikel schrijven over welke dingen je dan precies anders doet? Ik wil binnenkort de Canon 700D kopen, maar het lijkt me zo zonde als ik (in het begin) minder mooie foto’s maak.

  Ik volg je nu trouwens op Bloglovin, maar ik zie dat aleen je artikelen tot april erop staan! Terwijl het me juist leuk lijkt om updates van je blog te ontvangen 😉

  Liefs! 🙂

  • Larissa
   Auteur
   15 augustus 2016 / 09:51

   Dankje! Ik zal er over nadenken daar ooit een artikel over te schrijven, leuk! 🙂 Wat het kopen van een camera betreft maakt het niet uit dat je in het begin wat minder mooie foto’s maakt, je koopt immers een camera om te leren fotograferen. Zo kun je je skills opbouwen en kun je uiteindelijk veel meer! Tip: mocht je je camera ook gaan gebruiken voor outfitfoto’s of youtube filmpjes, koop dan een camera met een uitklapscherm, zodat je jezelf kunt zien terwijl je fotografeert of filmt! Dat mis ik heel erg en daar ga ik bij mijn volgende camera zeker om denken! En wat bloglovin’ betreft: dat klopt, mijn Bloglovin’ is niet meer gekoppeld aan mijn blog. Heel gek, maar het lukt me niet meer. Leuk dat je me volgt, want ik ga zeker proberen dit wel te koppelen, dus dan kun je alle updates gewoon ontvangen! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.