Een jungle in mijn kamer! – Verhuisupdate

Terwijl jullie lekker cocoonen met een dekentje, warme chocolademelk en een serie ben ik hard bezig voor school. En dat, in mijn nieuwe kamer! 😉 Vorige week liet ik jullie de after-foto’s zien van mijn eigen kamer in Leeuwarden, maar wat ik jullie nog niet heb laten zien is… mijn nieuwe bestaan als plant-mom. 😉 Of nouja: poging tot. Ik heb namelijk van mijn kamer een – ahum – kleine jungle gecreëerd. Kijk je mee?

Mijn kamer in Leeuwarden is door de twee grote ramen behoorlijk licht: iets wat ik graag wilde en dus ook aan had gegeven voor de selectie kamers die voor mij uitgekozen werd. Planten heb ik nu thuis niet veel, maar wilde ik wel in mijn kamer in Leeuwarden. Niet veel, want ze in leven houden vind ik nog best een lastige opgave, maar wel genoeg zodat mijn kamer wat groener en frisser oogt.

De Aloë Vera’s, in de zwarte bakken voor mijn raam, zijn van de IKEA en kocht ik voor €7 p.s. De hangende planten voor mijn raam zijn nep, maar zien er vrij echt uit. Dat is precies wat ik zocht. Zowel de mandjes als de nep planten zijn van IKEA, de prijzen weet ik niet precies meer. Op mijn bureau heb ik ook nog een kleine Aloë Vera staan, wel zo gezellig, en deze was geloof ik €3 of €4. Als laatste heb ik nog een nep plant staan (Ficus, thanks oma) welke ik kocht bij de Intratuin. Ik hield hem naast de echte (ze moesten mij vertellen dat die ander echt was en deze nep) en vond de neppe er echter uit zien dan andersom. Snap je ‘m nog? 😉 Gelukkig heeft een nep plant ook precies genoeg water nodig: niets dus. Je ziet die plant in dit weekoverzicht, helemaal onderaan.

Ik merk nu wel, nu ik de smaak eenmaal te pakken heb, dat ik steeds vaker in winkels en tuincentrums bij de planten sta te kijken en alles een stuk mooier vind. De komende tijd wil ik kijken of ik nog wat meer planten in m’n kamer kan krijgen, maar het moet natuurlijk niet écht een jungle worden. 😉 Misschien een bosje bloemen, af en toe, bijvoorbeeld. Ik vind het in elk geval ontzettend leuk om er mee bezig te zijn, ook al zijn ze nep!

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.