Een paar maanden later: hoe bevalt mijn korte haar?

Goodmorning, all! Een paar maanden geleden hakte ik de knoop door en zette ik de schaar in mijn lange lokken. Een behoorlijke stap, maar… Hoe bevalt het, dat korte haar? Ben ik nog steeds blij met mijn keuze? Ik vertel het jullie allemaal!

Net toen de zomervakantie ingeluid was besloot ik om – na lang twijfelen – tegen de kapper te zeggen: ”Doe maar tot aan mijn schouders!” and so she did. Op dat moment vond ik mijn haar enorm kort en was het flink wennen. Zo gebruikte ik de eerste weken per ongeluk veel-te-veel shampoo omdat ik heel veel haar gewend was, oeps. Gelukkig ben ik er helemaal aan gewend en ben ik zelfs enorm tevreden met de lengte van mijn haar!

Omdat ik er blij mee ben dat ik deze keuze eindelijk heb durven maken én omdat ik meer twijfelende meiden wil helpen de knoop door te hakken, zet ik hier wat voor- en nadelen op een rijtje die ik zelf in de afgelopen paar maanden heb ervaren!

VOORDELEN

 • Geen haren meer in je eten. Dít was wennen! Toen ik diezelfde avond boven mijn bord hing en continu naar mijn haren greep om het achter m’n oren te doen zodat het niet in mijn eten kwam besefte ik me steeds weer dat ik dat deed zonder reden. Ik kan namelijk boven mijn bord eten hangen zonder dat er ook maar één haar mijn bord raakt. Zó handig!
 • Geen plakkende rug na zonnebrand-smeer-uurtje. Het is nou niet dat ik fan ben van zonnebrand en het deze zomer veel gebruikt heb, maar toen ik in Kroatië op vakantie was móest ik vaak wel en op die momenten was ik maar al te blij dat ik mijn haren kort had geknipt. Want meiden, geef toe: die lange lokken moeten per se in een knotje nadat je jouw rug en schouders hebt ingesmeerd. Want dat plakkende gevoel de hele tijd: vreselijk. And guess what: ik had nergens meer last van. Heerlijk!
 • Ietwat meer volume. Hoe langer je haren zijn, des te sneller het zwaar wordt en naar beneden zakt. Van mezelf heb ik enorm stijl haar en krullen zakten dus altijd vrij snel weg of bleven zelfs niet eens zitten. Nu ik wat minder haar heb merk ik dat het wat langer volumineuzer blijft én dat het allemaal net wat voller lijkt. Heel erg fijn!

➼ Benieuwd naar hoe mijn haar er uit zag vlak nadat de kapper was geweest? Bekijk het hier

NADELEN

 • Je kunt er minder mee. Want inderdaad: een knotje is bijna onmogelijk en een vlecht zit er al helemaal niet in – tenzij je enorm goed bent met het vlechten van haren, maar helaas, die eigenschap heb ik niet. 😉 Een staart daarentegen blijft bij mij wel veel langer zitten, maar je hebt dan wel weer het probleem dat er veel meer plukken haar aan de onderkant uit vallen als je een hoge staart in hebt. Je kunt niet altijd alles hebben, hè. 😉
 • Het gemis. Eerlijk? Soms mis ik het wel, die lange haren. Zodra ik foto’s terugkijk van een jaar geleden baal ik er wel eens van dat ik het kort heb geknipt, maar als ik het allemaal op elkaar afweeg ben ik toch blij dat ik het heb gedaan. Maar dat lange haar wil ik misschien wel ooit weer terug… Wie weet!

Meiden met lange lokken: hebben jullie wel eens overwogen om het af te knippen en zo ja: waarom durf je het niet of waarom heb je het wellicht nu wel gedaan? Ik ben enorm benieuwd naar jullie verhalen! X

 

Share:

2 Reacties

 1. 4 oktober 2017 / 10:46

  Wat leuk om te lezen! Ik vind je haar heel mooi en extra volume is natuurlijk altijd fijn 🙂

  • Larissa
   Auteur
   7 oktober 2017 / 15:24

   Wat lief, dankjewel Anna!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.