Één week zestien.

8

Vorige week dinsdag mocht ik zestien kaarsjes uitblazen en dat betekent dat ik inmiddels al een week lang mag zeggen dat ik 16 ben. 

Het is best een gek idee dat ik momenteel ik mijn 17e levensjaar zit en dat ik – hoe lang deze 16 jaar ook duurden – nog niet eens op een kwart van mijn leven zit. Hoewel, dat is wat we hopen, natuurlijk. Je weet nooit hoe lang je leven zal duren en dus kun je eigenlijk nooit zeggen of je al op de helft bent, over de helft bent, etc. Maar stel, we zouden allemaal 80 worden, ben ik nog langer niet op een kwart. En dat terwijl ik in mijn leven al zo veel heb gedaan en ik al heel wat jaren mee ga.

12

Taart hoort bij een verjaardag. Taart hoort bij elke feestelijke gelegenheid, maar eigenlijk ook als er niks te vieren is. Bij het zoeken naar een geschikte Instagram foto voor de 30e dag van augustus (geef toe, dat doen we stiekem allemaal), kwam ik heel wat foto’s tegen waarop ik als kind 1) taart eet, 2) met m’n handen in taart zit te wroeten of 3) met de taart aan het kliederen ben. En nog steeds, want ik hou van taart.

Trakteren is iets waar ik enorm van hou. Noem me gek, dat ik elke keer weer eten koop voor anderen als er ook maar iets kleins te vieren is, maar ik vind het leuk. Op m’n werk hebben ze er overigens ook geen problemen mee, net als op school. Hoewel ik dit jaar voor het eerst niet heb getrakteerd in de klas, maar dit kwam doordat het de eerste schooldag was en ik dat toch tricky vond. Klas 1 tot en met 4, elk jaar weer, gewoon getrakteerd. Zelfs op m’n moeder haar werk trakteer ik wanneer ik geslaagd of jarig ben. Echt.

avondvierdaagse en afzwemmen b diploma 063

fotoprive 133

Dit jaar vierde ik mijn verjaardag heel wat keren. Drie keer maarliefst, hoewel ik hem momenteel nog maar 2 keer heb gevierd. 23 september vier ik het voor mijn vrienden, dus dat komt nog, en daar heb ik zin in. Want ik hou nou eenmaal van het vieren van dingen.

De afgelopen jaren zijn mijn dromen blijven groeien, en nu ik me besef dat ik pas 16 ben hoop ik dat ik alle dromen kan waarmaken in de tijd die ik nog heb. Hoewel ik extreem veel dromen, plannen en wensen heb, hoop ik toch dat er niet één ding is wat ik níet waar kan maken. Dat klinkt wellicht een beetje luxueus of egoïstisch, maar ik hoop veel te bereiken in de komende jaren en mijn dromen na te jagen. Want ja, dat is nou precies wat je in je leven moet doen.

X.

Ps: credits naar mijn lieve moeder (en overige familieleden die ooit foto’s hebben gemaakt), die mega veel leuke foto’s hebben gemaakt, zowel vroeger als nu, want dat vind ik echt super leuk om te zien en bewaren. ❤️

 

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.