Elf dingen om te doen tijdens deze herfstvakantie

De herfstvakantie staat voor de deur, en wat is er nou leuker om te doen in de herfstvakantie dan… Oi. Wat valt er eigenlijk te doen in de herfstvakantie? Ik kan je vertellen: een hele hoop! Vandaag deel ik elf van mijn favoriete bezigheden voor in de herfstvakantie met jullie! Lees je mee?

APPELTAART/APPELFLAPPEN/KANEELCAKE OF SPECULAAS BAKKEN

In de herfst word ik – en ik ben vast niet de enige – er mega blij van om iets te bakken. Ik weet niet waarom, maar het bak-seizoen is officieel geopend sinds eind september. Ik heb er dan ook veel meer zin in dan in de zomer, bijvoorbeeld. Vooral recepten met appels, speculaas en kaneel zijn natuurlijk dé toppers in dit seizoen en je kunt dan ook niet achter blijven. Bak een appeltaart (of voor de luie bakkers onder ons: een appel-kaneel-cake), of maak een ander gerecht wat bij dit seizoen hoort. De geur die door je huis hangt nadat jouw baksel in de oven heeft gezeten is heerlijk. Warme chocolademelk erbij en aan de cake!

BOEKEN LEZEN

De herfstvakantie is het perfecte moment om te beginnen aan een boek, of tijdschrift, wat al heel lang op je ligt te wachten. In het voorjaar leeft iedereen weer op, zijn we allemaal druk druk druk en hebben we al helemáál geen tijd om ook nog eens een boek te lezen, maar in de herfst hebben de meesten van ons een domper en het weer buiten nodigt ons ook niet echt uit om een buitenactiviteit te gaan doen. Het lezen van een boek is daarom een hele geschikte activiteit! 😉

WANDELINGEN MAKEN, ‘S OCHTENDS VROEG

Ehhh, oké. Op één buiten activiteit na, dan. Want wandelen in de herfst, dat doe ik het allerliefst. En dan is het beste moment: zo vroeg mogelijk. Wanneer de ochtenddauw nog goed te zien is en de lucht nog helemaal fris is van de nacht. Heerlijk wakker worden. Ik had gewild dat ik dit elke ochtend kon doen, in een heel groot natuurgebied. Zo chill is dat. Een héle goede morgen. Maar ’s middags of ’s avonds wandelen is natuurlijk net zo leuk, want de bomen blijven even mooi en de herfst is de herfst, welk moment van de dag het ook is.

KRUIDNOTEN EN KERSTKOEKJES INKOPEN

Voor mij begint de herfst ieder jaar al heel vroeg. Je merkt het buiten: de zomer is op een bepaald moment gewoon officieel voorbij, en dan vallen je de Halloween-spullen in de winkels je ineens op. Ik luidt de herfst altijd in met wat herfst-shoppen, een wandeling of… kruidnoten en kerstkoekjes inkopen! Dat is dan weer typisch winter (ugh), maar doordat deze altijd al heel vroeg in de winkel liggen weet je inmiddels dat wanneer je die ziet, de herfst in aantocht is. Ook in de herstvakantie liggen deze er nog in ruime getale in de winkelschappen, dus inslaan maar! En vergeet de speculaas koekjes niet!

HEEL VEEL GEURKAARSEN AANSTEKEN…

… en met een deken op de bank gaan liggen. Ohhhh, wat is dat chill! Geurkaarsen, met pompoen-, kaneel- of speculaas geur, op de bank, felle lampen uit en de regen die op de ramen tikt. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: hoe fijn is dit?! Laten we er met z’n alle het beste van maken, dus hop, steek die kaarsjes aan en maak er een gezellige middag/avond van!

NIEUWE MASKERTJES PROBEREN

Doordeweeks, wanneer je moet werken of naar school moet, doe je – hup – even snel een simpel maskertje op waarvan je weet: deze werkt en geeft geen huidirritatie. Snel er op, wachten, snel afspoelen en door. Maar in de herfstvakantie heb je alle tijd wat nieuwe maskers te ontdekken. Ga naar een drogisterij (of zorg ervoor dat je van tevoren weet welke je nog uit wilt testen), sla er een paar in en probeer ze door de vakantie heen uit. Daar heb je nu alle tijd en rust voor!

HOMEMADE KAARSEN MAKEN

Ben je nou écht creatief en graag bezig met doe-het-zelf-projectjes? Vergeet dan zeker niet om een keer je eigen homemade (geur)kaarsen te maken. Heel simpel (zeggen ze, haha) en des te leuker is het om ze vervolgens aan te steken: jouw eigen gemaakte kaarsen. Doe het zelf, of maak er een vriendinnen-uitje (of zussen-dag) van.

OF HOMEMADE HANDCREME MAKEN

Als je dan toch bezig bent… het schijnt ook ontzettend leuk te zijn je eigen handcrème te maken! Zo kun je natuurlijk nog talloze producten zelf maken (herbruikbare watten schijfjes, mokken ontwerpen, shampoo’s, noem het maar op). Als je dan klaar bent, is het ook leuk er nog gepersonaliseerde etiketjes bij te ontwerpen. Creatief dagje!

NIEUWE PLANTEN INKOPEN EN IN JE KAMER ZETTEN

Dat planten (= zuurstof) in huis goed zijn voor je health, weten we inmiddels wel. Maar wie zegt dat planten járenlang op dezelfde plek moeten staan en je nooit eens kunt wisselen? Het is vaak makkelijk om planten, die langer blijven leven, gewoon lekker te laten staan en er niet meer naar om te kijken – want ze staan nou eenmaal goed – maar verandering is ook eens leuk. Ga naar een tuincentrum, koop wat nieuwe plantjes en potten in en ga wat schuiven in je huis. Succes gegarandeerd. 😉

EEN NIEUWE SERIE ONTDEKKEN EN ALLE SEIZOENEN STREAMEN

De makkelijkste, en meest gebruikte, manier om je herfstvakantie door te brengen is door je laptop open te klappen en Netflix op te starten. Hoera! Eindelijk tijd voor series! En gelijk heb je. Ik ga er verder geen woorden aan vuil maken. 😉

JE PORTFOLIO/ONLINE WEBSITE UPDATEN

Als je dan toch al thuis, op de bank, op je laptop zit te kl*ten, doe dan eens wat nuttigs! Wil je zelfstandig ondernemer worden, ben je creatief en heb je heel veel gemaakt werk thuis liggen (maar niet online) of iets anders tofs? Work on it! Maak een online portfolio, bouw je eigen website, update een al bestaande website en breid jezelf (of jouw werkzaamheden) wat uit! Super leuk om te doen, en je krijgt er nog weer extra energie van ook! Kun je daarna weer verder met je serie!

Hebben jullie nog tips voor leuke dingen om te doen tijdens de herfstvakantie? Laat het hieronder weten in de reacties, zodat we nog meer tips hebben voor elkaar! Fijne vakantie, alvast! Liefs!

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.