Even bijkletsen…

Hoi! Ik vond het wel weer eens tijd om een persoonlijke update met jullie te delen, omdat ik het leuk vind om van me af te schrijven en omdat ik jullie ook eens wat meer wil vertellen over hoe het met me gaat en wat ik allemaal doe. Lees je mee?

De laatste tijd zijn er best wel wat veranderingen gaande in mijn leven. Er komen en gaan allerlei nieuwe, spannende en ook minder leuke dingen. Ik ga in een sneltreinvaart en de zomervakantie is inmiddels voorbij, wat betekent dat ook dat weer veranderingen met zich mee brengt. Vrije tijd maakt plaats voor een drukke agenda en op lichamelijk gebied laat mijn lichaam het ook een beetje van zich af weten. Tijd voor updates.

17E VERJAARDAG GEVIERD

Om maar te beginnen met het meest recente: ik ben vorige week zeventien jaar geworden! En hoewel je met deze leeftijd niks meer kan dan een jaar geleden, behalve afrijden, voelt het toch een stukje ‘volwassener’, want zeventien is nét iets dichter bij de twintig dan zestien. En het betekent tegelijkertijd ook dat mijn laatste jaar is ingegaan als het gaat om zorgverzekeringen, belasting betalen en geld kwijt zijn aan al dat soort dingen. Pfieuw! Nog een jaar…

STAGE

Ik zal het kort houden, want over dit onderwerp heb ik al meer dan genoeg vertelt, maar ik ga het toch nog een keer benoemen: mijn stage. De komende vijf à zes maanden zal dit een enorme invloed hebben op mijn dagelijks leven, mijn vrije tijd, mijn blog en alles daar omheen. Ik zal full-time rondreizen tussen mijn woonplaats en Amsterdam en druk zijn met allerlei leuke dingen rondom Hashtag Workmode, maar dit vergt ook een heleboel tijd. Het zal soms vermoeiend zijn, maar dat hoort erbij en dat heb ik er zeker voor over! Ik ben inmiddels al een paar dagen begonnen met stage, en dit houdt ik allemaal bij via mijn schoolblog. Mocht je dus benieuwd zijn naar wat ik allemaal doe op mijn stage, klik dan even hier.

LICHAMELIJKE STATUS

De laatste tijd is mijn lichaam niet helemaal opperbest. Begrijp me niet verkeerd: ik heb níks te klagen zolang ik geen ernstige mankementen of ziektes heb die mijn dagelijks leven belemmeren. Maar ik ben wel eerlijk als ik zeg dat mijn lichaam niet functioneert zoals dat zou moeten. Ik heb al jarenlang ontzettend veel last van mijn schouders, wat wordt veroorzaakt door een gevoelige en lange nek, veel achter de laptop werken en een verkeerde zithouding. De laatste paar maanden is de pijn enorm verergerd en inmiddels ben ik ook naar de fysiotherapeut gegaan, in plaats van enkel therapie. Het gaat maanden of misschien zelfs jaren duren voordat de schouderpijn (bijna) volledig weg zal zijn, maar ik werk er wel aan en tot die tijd blijf ik kampen met intense pijn.

Daarbij komt dat ik sinds anderhalve maand hielspoor heb, wat betekent dat ik íets te veel en verkeerd heb gelopen waardoor er zenuwen in mijn voet (correct me if I’m wrong, ik ben geen pedicure) samen zijn gekomen wat een enorme pijn bij mijn hak veroorzaakt. Niet heel chill als je én van lopen houdt én dagelijks heel veel loopt. Ook ben ik recent naar de huisarts geweest voor een – ik laat de details achterwegen – plekje onder mijn voet (het is wat met die voeten) wat weggehaald moest worden, waar ik een klein beetje irritatie aan heb bij het lopen en wat nog steeds af en toe pijn doet. Flink balen, dus.

Daarbij ben ik de afgelopen twee weken heel erg moe. En met moe bedoel ik: na een half uur tekenen je bed weer in duiken omdat je kapot bent. Het zal komen doordat ik vorige week een intens drukke week had door stage, mijn verjaardag en veel werken, waardoor ik ook weinig sliep. Wel heb ik al langere tijd last van vermoeidheid, maar na bloedonderzoek bleek het geen Pfeiffer te zijn. We weten dus niet waar het aan kan liggen en of het überhaupt iets is, maar erg fijn is het dus niet.

DRUKKE AGENDA

Een drukke agenda. Lees: mijn vriendje in moeten plannen omdat er anders (bijna) geen tijd meer over is. Een drukke agenda is iets wat ik leuk vindt: ik ren nog net niet van het een naar het ander en ik vind het leuk om meerdere dingen tegelijkertijd of op één dag te doen. Wat ik dan – buiten mijn stage om – allemaal doe? Ik werk twee keer in de week, ik sport 1 à 2 keer in de week, ik heb een vriendje, die geen weeklimiet heeft maar die ik wel graag wil blijven zien 😉 en ik heb natuurlijk jullie! Want ik wil natuurlijk ook wel blijven bloggen! Best druk, dus. Maar vervelend? To-taal niet.

AFRIJDEN + THEORIE EXAMEN

Dan als laatste iets wat deze maanden enorm centraal staat in mijn leven: autorijden. Vanaf je 17e mag je tegenwoordig praktijk-examen doen, en daar ben ik dan ook hard mee bezig. Voordat je je praktijk-examen doet moet je, zoals vanzelfsprekend, je theorie-examen gehaald hebben. Helaas, die heb ik nog niet binnen. Ik ben inmiddels al twee keer gezakt en ik heb morgen mijn derde theorie-examen. Echt fucked up, maar niks aan te doen. Daarbij komt dat ik tussendoor ben overgestapt van rijschool, waardoor ik wat vertraging heb opgelopen. Maar het is niet erg, want vorige week kreeg ik te horen dat ik – als alles voorspoedig verloopt – eind oktober/midden november af mag rijden. Yay! Nu eerst nog de theorie halen, dus…

Zo! Dat was me weer een lap tekst! Soms vind ik het leuk om jullie weer even mee te nemen in mijn leven, net zoals dat ik het leuk vindt om dat van anderen te lezen. Dus, hoe gaat het met jullie? Waar zijn jullie allemaal mee bezig? X 

Share:

6 Reacties

 1. 5 september 2017 / 10:08

  Vervelend dat je je lichamelijk niet zo goed voelt! 🙁

  • Larissa
   Auteur
   5 september 2017 / 10:35

   Niks aan te doen, helaas! Komt vast wel weer goed! 🙂

 2. 5 september 2017 / 13:20

  Aah nee die moeheid is echt vreselijk (je andere lichamelijke klachten ook), en dat gaat – ik spreek uit ervaring – echt niet veel beter worden met zo’n loeidrukke full-time stage. Echt vaak en veel je rust proberen te nemen meis, ook al gaat dat soms moeilijk. Op tijd naar bed gaan helpt gelukkig al wel een beetje!

  • Larissa
   Auteur
   6 september 2017 / 12:46

   Lief, Daphne! Ik heb er ook niet zo heel veel vertrouwen in dat het snel over gaat, zolang ik op stage ben, maar ik probeer zo veel mogelijk te rusten in de weekenden!

 3. 6 september 2017 / 18:36

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Wat vervelend dat je je niet zo goed voelt, vooral nu je zo’n drukke agenda hebt! Hopen dat het gauw beter gaat dan! X

  • Larissa
   Auteur
   7 september 2017 / 09:22

   Dankjewel, Emma! Komt vast snel goed! Lief van je! X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.