Goodmorning October

dsc_0109

Goeiemorgen oktober, terug van je winterslaap?

Zaterdag 1 oktober, 12:35. De zon schijnt buiten. Ik schrijf dit artikel voor de tweede keer, nadat de eerste werd verwijderd door mijn WordPress, 2 minuten geleden. Met het idee dat ik dit artikel eigenlijk gisteravond wilde schrijven, maar het inmiddels middag is, gaan we toch gezellig door in de ochtendsfeer.

Oktober is de maand waarin de herfst begint. Op de 21e dag van september luidden we de herfst in, maar nu pas is de herfstmaand aangebroken. De maand waarin het geoorloofd is om met een kleedje in de bank genesteld te zitten, kijkend naar de regendruppels op de ramen en het schrijven van een herfstartikel.

Oktober is tevens ook de maand van de boswandelingen. De maand waarin je door het bos loopt, en je vermaakt met het kijken naar spelende honden tussen de natte bladeren, kinderen (of volwassenen) die aan het struinen zijn naar dennenappels, maar ook het lopen over het bospad wat bezaaid is met de prachtige bladeren van de inmiddels wat kalere bomen.

Oktober is ook de maand waarin je door de winkelstraten loopt, en winkel na winkel schappen gevuld ziet met nep bladeren, bruine knusse kussentjes, geprinte kleedjes en houten herten. Als je langs de kledingrekken komt worden je ogen gevuld met lange vesten, dikke coltruien en houthakker sjalen. Ik geniet.

 

Share:

2 Reacties

 1. 1 oktober 2016 / 14:02

  Wat een prachtige foto voor dit artikel! Zo kom je helemaal in de herfstsfeer 🙂

  • Larissa
   Auteur
   1 oktober 2016 / 14:22

   Ah dankjewel, Nicole! Deze foto heb ik vorig jaar gemaakt, in Maarn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.