Grožnjan, Poreĉ en Pazin, Kroatië

Hoi allemaal! Het is maandag, en dat betekent: nieuwe week, nieuwe kansen! Vandaag is mijn allereerste stagedag bij Hashtag Workmode (spannend!), dus ik ben al vroeg op pad richting Amsterdam. Voor vandaag heb ik weer een aantal foto’s om te delen! Dit keer die van Grožnjan, Poreĉ en Pazin. 

Deze drie dorpjes hebben we allemaal bezocht, maar leken – naar mijn mening – best veel op elkaar. Vandaar dat ik ze ook alle drie tegelijkertijd laat zien. Het dorpje Grožnjan staat overigens wel op stipt nummer 1 als het gaat om mijn favoriet, want dit dorp is zó ontzettend leuk! Het is een heel klein dorp wat hoog in de bergen ligt, en na een lange steile weg krijg je er een prachtig uitzicht voor terug. Het dorp heeft maar 700 inwoners en heeft een paar restaurantjes, maar daar blijft het ook wel bij. De straten en gebouwen zijn super mooi en het is nog helemaal niet zo toeristisch. Heerlijk!

In Poreĉ zijn we niet heel lang geweest: nadat we in Grožnjan uitgekeken waren gingen we door naar Poreĉ voor het avondeten. Omdat het al vrij laat was liepen we gelijk door naar een potentieel restaurant en toen we daar weer uit kwamen was het al te donker om te fotograferen. In dat kleine stukje richting het restaurant heb ik dus wel wat foto’s weten te maken, maar niet genoeg om er veel over te vertellen. We aten bij het restaurant Ciao Ciao, waar ook veel GOGO Reizigers zaten, aangezien er op de deur iets met een samenwerking stond aangegeven. We zaten op een dakterras met – jawel – allemaal Nederlanders. En wist je dat het vrij ‘normaal’ is om een shotje te krijgen en soms zelfs met de ober te proosten? In dit restaurant gebeurde dat ook, met een hele grote groep Nederlanders die om ons heen zaten. En eerlijk? Het shotje wat we hier kregen – we hebben er meerdere gehad – was intens vies. Haha.

Als laatste heb ik nog twee foto’s om te delen van Pazin, een dorpje wat mij niet zo aansprak. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat we er heel kort doorheen zijn gelopen vanwege een grote markt, die eens per maand in Pazin is. Het werd op internet aangeprezen als de grootste markt van heel Istrië, en dus gingen we een kijkje nemen. Helaas viel het heel erg tegen en waren we ook heel snel weer uitgekeken, dus konden we ook snel weer terug naar de camping!

Wat vinden jullie van de foto’s? Ik blijf het zeggen: Grožnjan is en blijft mijn favoriet en ik raak niet uitgekeken bij de foto’s. I freaking love it. Fijne week! X

Grožnjan

Poreĉ

Pazin

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.