Heb ik mijn doelen voor 2019 weten te behalen?

Net als iedereen maak ook ik aan het eind van elk jaar doelen voor het jaar daarop. Cliché? Jep. Realistisch? Meestal niet. Motiverend? Dat wel. Afgelopen jaar probeerde ik een paar realistische doelen op te stellen, in plaats van een hele hoop onrealistische. Maar waren ze wel echt zo realistisch en… heb ik ze waargemaakt?

Hieronder lees je alle doelen die ik vorig jaar opstelde voor 2019 met daaronder mijn reactie!

PERSOONLIJKE DOELEN

Sparen

Jep, is ‘ie weer! Het spaardoel, wat iedereen elk jaar op 1 januari vaststelt. Afgelopen jaar is het mij – zo goed als – gelukt en ik vind het een fijne stok achter de deur om een concreet bedrag vast te stellen. Aan het einde van 2019 zou ik graag minimaal €2500 op mijn spaarrekening hebben staan. Gaat het lukken?

Mijn reactieHahahaha. Wat een leuk doel. Leuk, maar onrealistisch. In het begin van 2019 was dit een doel wat makkelijk haalbaar was, maar wanneer je op kamers gaat verandert dat toch een beetje. Ik heb een hele hoop geld uitgegeven aan het inrichten van mijn kamer en aan natuurlijk de huur ervan, maar inmiddels ga ik weer richting stabiliteit en hoop ik vanaf nu weer goed te kunnen gaan sparen! Dit doel is dus niet gelukt.

Meer dagen vrij inplannen voor mezelf

Dit is zó’n belangrijk doel wat ik écht waar moet gaan maken maar waar ik onwijs veel moeite mee heb. Ik moet vaker rusten, vind het heerlijk om soms even niks te ‘moeten’ en heb vrij weinig keuze want het hangt momenteel aan een zijden draadje, die vermoeidheid.  

Mijn reactie Dat ik dit doel vorig jaar al opgesteld had, was ik even vergeten. Soms lijkt het alsof ik nog maar een paar maandjes moe ben, maar als je alles bij elkaar optelt blijkt het al veel langer te spelen. Gelukkig begin ik inmiddels goed door te krijgen wat rust met mij doet en kan ik dat langzaam maar zeker ook vinden. Ik moet mezelf er wel echt toe zetten om niks te doen, maar dit gaat zeker de goede kant op. Dit doel vind ik dus voor dit jaar gelukt!

Prioriteiten stellen

Dat brengt mij meteen bij het volgende punt: prioriteiten stellen. Tja… Ik bleek daar niet zo goed in te zijn, afgelopen jaar. Of nouja, ik ben er wel goed in, want ik kan ze wel opstellen, maar ik stel ze op in de verkeerde volgorde. Die dagen vrij plannen voor mezelf, is iets wat hoger op de prioriteitenlijst mag staan, maar ook school en sociale contacten vallen daar onder. En slaap. En gezond eten. Je snapt me: werk aan de winkel.

Mijn reactie Prioriteiten stellen is iets waar ik bar slecht in bleek te zijn als het er op aan komt. Sinds september studeer ik op hbo-onderwijs wat betekent dat het stellen van prioriteiten toch echt wel belangrijk wordt. Ik moet soms even goed schakelen, maar ik begin door te krijgen wat mijn prioriteiten horen te zijn in tegenstelling tot wat ze nu zijn. Tot nu toe heb ik alles op school gehaald, dus het is vrij goed gelukt, maar het kan nog veel beter. De eerste stappen zijn in elk geval gezet, dus dat vind ik al een vooruitgang. In 2020 ga ik dit doel nog voortzetten met als hoogste prioriteit: school!

Iets aan m’n kamer doen

Dit wil ik al een tijdje graag doen: mijn kamer veranderen. Niet drastisch – of misschien ook wel – maar ik wil in elk geval een nieuwe kleur op de muur en wat meubels veranderd hebben. Zoals het er nu uit ziet, is gewoon veel te druk, vol en ook te kinderlijk. Ja, daar mag wel wat aan veranderd worden. 

Mijn reactieDit doel is helaas niet gelukt, maar dat komt omdat ik ben verhuisd naar Leeuwarden waar ik al een volledige eigen kamer in heb kunnen richten. Omdat ik niet meer zo vaak thuis ben als eerst, heb ik mijn kamer bij mijn moeder thuis even naar de achtergrond geschoven. Wel heb ik iets veranderd aan de indeling en probeer ik het elke maand weer wat meer op te ruimen (à la Marie Kondo, maar dan langzaam) zodat het uiteindelijk een keer aangepakt kan worden.

CARRIÈRE-/ EN TOEKOMSTDOELEN

Mbo-opleiding halen

Spannend: over een paar maanden ga ik afstuderen en als het goed is loop ik dan in juli rond met een diploma! Dus een doel voor dit jaar: dat diploma ook nog even zien te behalen. En…

Mijn reactie – Yes! Voor wie mij volgt of persoonlijk kent weet dat ik dit doel heb behaald! Afgelopen juni slaagde ik voor mijn mbo-opleiding Mediaredactiemedewerker in Zwolle!

Starten aan een hbo-opleiding

… starten aan een nieuwe studie! Ik wil graag doorstuderen en dat gaat waarschijnlijk Leeuwarden worden. Daar komt natuurlijk een hele hoop bij kijken en ik heb mijn keuze ook nog niet definitief gemaakt, maar ik houd jullie natuurlijk allemaal op de hoogte. 

Mijn reactieOok dit doel is gelukt! Hoera! Ik ben in september gestart aan de studie Communicatie in Leeuwarden en ik heb tot nu toe alles gehaald! Check.

Wat mijn doelen voor 2020 zijn deel ik komende week met jullie! Wat waren jullie doelen voor 2019? En hebben jullie ze allemaal behaald?

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.