Het is me niet gelukt

Jeetje, wat een dramatische kop voor een simpel artikel. ‘Het is me niet gelukt’, inderdaad. Een paar weken geleden stelde ik voor mezelf een doel op, om uit te testen hoe dat zou gaan. Benieuwd wat dat was en waarom het me niet is gelukt? Lees dan snel verder!

Iets meer dan drie weken terug deelde ik het artikel: Doel voor de komende vier weken: twee keer per week sporten met jullie. Kort samengevat kwam het er op neer dat ik, zoals je wel kunt raden, minimaal twee keer per week wilde sporten en dit voor een maand lang vol zou houden. En het leek daadwerkelijk te gaan lukken, totdat er ineens van alles bij kwam en het sporten een lagere prioriteit kreeg.

Let’s keep things clear: ik sport niet om af te vallen en dus hoef ik niet per sé elke week meer dan twee keer te sporten. Het is puur om wat fitter te worden en omdat het erg rustgevend kan zijn, dus ik doe het meer voor mezelf dan voor m’n lichaam. Ik ga dan ook geen excuses maken of een verantwoording afleggen aan jullie waarom ik op bepaalde momenten niet ben geweest, maar ik kan wel wat uitleg geven.

Ik ben in de eerste week maar één keer naar de sportschool geweest. Een tweede keer stond gepland, maar door een onverwachtse afspraak kon ik niet meer gaan. Kan gebeuren. In de tweede week ben ik geweest op zowel 26 augustus als 27 augustus: top. Niks meer aan doen. In de derde week, de week van mijn verjaardag, had ik toch iets minder ruimte in mijn agenda dan gepland en dus ben ik maar één keer geweest. En vorige week, de vierde en laatste week, ben ik geen een keer geweest. Spijt? Nee, want ik doe het voor mezelf en als het voor mezelf goed voelt om iets wel of niet te doen, is dat de juiste keuze.

In de afgelopen vier weken heb ik enorm vaak gedramd dat ik naar de sportschool moest. ”Waarom móet je?!” was het gemiddelde antwoord. ”Omdat ik dat heb beloofd op mijn blog.” En díe zin is er een die ik niet meer wil zeggen. Want als er iets is wat ik in deze maand heb geleerd is dat iets moeten omdat je het gezegd hebt op je blog, het niet meer leuk is om te doen. Op een gegeven moment dacht ik: ‘Fuck it, dan is het me maar niet gelukt. Who cares?’ En toen pas vond ik het weer leuk om naar de sportschool te gaan.

Of ik weer snel een doel voor mezelf opstel en deze met jullie deel, weet ik nog niet. Wel wil ik in de toekomst meer doelen opstellen, maar deze dan wellicht pas delen als de maand al om is. Puur om geen druk te voelen, voor mezelf. Wat vinden jullie?

Gaan jullie (wel eens) naar de sportschool? En zo ja, dan ben ik heel benieuwd: fiets jij door de regen om daar te komen, of ga je dan een keertje niet? Let me know! X

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.