Het leed dat herfstweer heet

dsc_0022_fotor

Het zomerweer is ver te zoeken de laatste tijd. Het regent, waait, is veel te koud en niemand word er heel veel vrolijker van. Ik schreef een klein stukje over vandaag, dus als je verder leest vertel ik je daar wat meer over!

Vanochtend belde Marije mij terwijl ik net in de bus richting het station zat. ”Heb je op de NS app gekeken?” ”Eh, nee..” Hopend op iets wat niet negatief is hoorde ik: ”De trein rijdt niet, dus je moet wachten op de volgende.” Verdomme. Als het zomer was, had ik dit een stuk minder erg gevonden dan als het zonnetje warm aanwezig was. Maar helaas, drie kwartier later had de kou ijsblokjes gemaakt van mijn tenen en kleurde mijn vingers en oren rood.

20161125_093702

Eenmaal in de trein hadden Laura en ik gelukkig een plekje weten te bemachtigen. Onze treinreis van Dronten naar Zwolle duurt net geen twintig minuten, en dus gingen we met even rode handjes weer de trein uit eenmaal aangekomen in ons studentenstadje. Marije, die mij die ochtend belde, had vanuit Lelystad de intercity gepakt, en was dus al in Zwolle. Gelukkig wachtte ze op mij, en trakteerden we onszelf op Starbucks. We pakten rustig een bus naar school, want te laat, dat waren we toch al.

dsc_0991

Gelukkig had ik vanochtend de keuze gemaakt om mijn ijsberenpak aan te trekken. Nee, echt. Bovenstaande jas had ik aangedaan, en dus had ik het niet mega koud meer toen we aankwamen op school, want het zonnetje was al een beetje doorgebroken en ik genoot nog steeds van een warme Speculaas Latte (aanrader!).

Inmiddels zit ik in het klaslokaal, die is ingedeeld in 8 redacties. Allemaal een aparte redactietafel, want vandaag gaan wij als klas in één dag een krant in elkaar zetten. Vanmiddag om 15:00 uur moet deze af zijn, dus we moeten behoorlijk doorwerken met z’n allen. Samen met Tom, Floor en Lotte zit ik achter in de klas artikelen te zoeken over Zwolle, want ik zit in de ‘Zwolle/regio” redactie.

Sinds een paar weken doet de verwarming in ons lokaal het, gelukkig. Anders was het nu in dit lokaal nog kouder dan dat het buiten is, en daar zit je nu helemaal niet op te wachten. Volgende week schijnt het nog 10 graden kouder te worden, dus het wordt écht winter. Daar houd ik van, dat echte winter. Laat de sneeuw maar komen, als het aan mij ligt.

Ps.: Morgen ga ik de kerstboom op zetten, en daar heb ik zo lang naar uit gekeken. Vroeg? Nee, ik vind het laat. Ik hou van kerst, welke tijd van het jaar het ook is.

Share:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.