Hey september, jij ook hier?

DSC_0128

De negende maand van 2016 is aangebroken. Laat die zin even tot je door dringen en besef dat we over de helft van het jaar zijn.

Oud en nieuw is als de dag van gisteren. Dat zeggen we natuurlijk allemaal zodra het nieuwe jaar er langzaam maar zeker aan begint te komen, maar hoe cliché het ook klinkt: het is zo. Inmiddels komen hier en daar de zakken pepernoten weer in de winkels te liggen en komt het besef dat 2016 nog maar 4 maanden zal doorgaan. Een best gek idee, dat alles zo snel gaat.

DSC_0150

September staat voor mij ‘in het teken’  van de herfst. Officieel begint de herfst natuurlijk pas over 20 dagen, maar september is nou eenmaal de maand waarin het knusse seizoen begint. Als je mij al langer dan een jaar volgt zul je hoogstwaarschijnlijk weten dat ik een losgeslagen herfstfanaat ben en – ondanks de regen en de kou – de herfst enorm aanbid.

Een zomer hebben we gevoelsmatig niet gehad. Zo nu en dan een paar goede dagen of weekjes, maar een zomer? Nee. Juist daarom kijk ik enorm uit naar de herfst en de winter, omdat het dan geen koude zomer meer is, maar een normale herfst of een normale winter.

September is overigens ook de maand waarin ik voor het eerst naar mijn nieuwe opleiding ga. Of nee, augustus was dat. Eergisteren, namelijk. Maar afgezien van die 2 dagen in augustus, is september mijn eerste volle schoolmaand. Reizen tussen huis en school, huiswerk maken en weer terug komen in het vaste ritme, wat ik de afgelopen drie maanden gek genoeg gemist heb. Vakantie is uiteraard hartstikke fijn, maar na een pauze van zo’n 3 maanden vind ik het wel weer mooi geweest en kijk ik uit naar het vaste ritme. Afgezien van de wekker die me ’s ochtends bijna standaard met het verkeerde been veel te vroeg uit bed laat stappen, want nee: dat is inderdaad niet iets waar ik me op verheug de komende weken.

Geniet van deze laatste 4 maanden van 2016, snoep stiekem van de pepernoten in midden september (want het mag) en bereid je vast voor op een heerlijk herfstweertje, zoals we dat in Nederland gewend zijn gedurende januari tot en met december! 😉

Wat zijn jullie plannen voor september? Begint voor jou school ook weer?

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.