Hoe ik in nog geen 24 uur verliefd raakte op Oostenrijk

Toen ik vorig jaar in de zomervakantie met de auto naar Kroatië ging en we voor nog geen 24 uur een tussenstop maakten in Oostenrijk, geloofde ik mijn ogen letterlijk niet. De tussenstop duurde nog geen dag en heeft ervoor gezorgd dat ik in een klap verliefd werd op dit land. Hoe en waarom? Dat leg ik vandaag allemaal uit!

Toen ik jonger was ging ik altijd op vakantie binnen Nederland, wat betekende dat ik op mijn veertiende voor het eerst écht naar het buitenland op vakantie ging. De bestemming was destijds Turkije: een warm land vol met stranden en toeristen. Prachtig, ik genoot. Twee jaar later ging ik naar Griekenland en tussendoor was ik ook in Frankrijk (Parijs) en Duitsland geweest. In Turkije en Griekenland maakte ik vooral heel veel zon, strand, de zee en schattige steden mee. Maar een land als Oostenrijk, met bergen en een heel andere natuur, die had ik nog nooit met eigen ogen kunnen bewonderen.

Je merkt het, wanneer je met je vriendje, zijn ouders en zijn broertje in de auto zit onderweg naar Kroatië en jijzelf de enige bent die haar ogen bij elke drie meter uitkijkt zodra je de grens van Duitsland over bent. Zoiets had ik nog nooit mee gemaakt, en ‘Ooooooh, kijk die bergen! En die huisjes daar!’ Je had er bij moeten zijn. Geweldig. Ondertussen had ik twee slapende jongens naast me zitten die ik nog-net-niet wakker maakte met het geklik van mijn camera.

De tekst gaat verder onder de foto’s.

We stopten voor de overnachting in Oostenrijk, en ik heb zelden zo’n mooie en bijzondere plek gezien als deze. We zaten in het plaatsje Villach aan de Ossiacher See. Toen we aankwamen kwam het met bakken uit de lucht, maar toen het na een paar uur opklaarde ben ik met Jarno een rondje gaan lopen, net als de volgende ochtend. Om zeven uur ’s ochtends schoot ik mijn bed uit om de frisse, ‘Oostenrijkse’, lucht te kunnen inademen, naar de stilte te luisteren en te genieten van het uitzicht. Het was het mooiste ooit.

Je begrijpt dus wel dat ik zeker nog niet uitgekeken ben op Oostenrijk en hier – ondanks de kou in de winter – heel graag heen wil. Ik vind het leuk als een land zonnig en warm is, maar ik geniet er nog meer van als er veel te zien is en ik echt dat gelukkige gevoel in me heb zodra ik rond loop. En dat had ik hier meer dan ooit. Oostenrijk, ik ben verliefd op je. Tot snel.

Ben jij ooit al eens in Oostenrijk geweest? En zo ja, wat vond je van dit land? Liefs. 

 Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

2 Reacties

 1. 15 februari 2018 / 12:23

  Leuk geschreven en wat een prachtige foto’s! Ik herken veel van wat je schrijft, ik vind Oostenrijk ook een prachtig land <3 Wij reden er ook vaak doorheen onderweg naar Italië en soms grapten we: "Zullen we hier anders gewoon blijven?" Ik ben ook een aantal keer naar Oostenrijk op vakantie geweest, dat zou ik wel weer eens willen!

  • Larissa
   Auteur
   15 februari 2018 / 12:47

   Dankjewel! Leuk dat je veel herkent! Wie weet ga ik er binnenkort ook nog eens heen. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.