Hoe is full-time werken mij bevallen?

Niet mijn eigen foto*

Nog één week, vier dagen om precies te zijn, zal ik te vinden zijn in Amsterdam voor mijn stage. Volgende week is mijn laatste stage-week, en dat is best gek. Ik ga jullie vandaag niet vertellen hoe mijn stage-periode is verlopen en hoe ik het vond – dat is iets voor een apart artikel – maar ik ga jullie wél vertellen hoe full-time werken mij bevallen is.

Vanaf eind augustus was ik vier dagen per week van 8 tot 7 onderweg, en dat is me niet in de koude kleren gaan zitten. Ik wist natuurlijk toen ik aan deze stage begon dat het zwaar zou worden om elke dag keihard te werken én vier uur te reizen, maar desalniettemin weerhield mij dat er niet van om er helemaal voor te gaan.

In september, toen ik net begonnen was, was alles nieuw. Ik kreeg enorm veel informatie om te verwerken en taken om te onthouden, en dit was dan ook het meest vermoeiend. Omdat ik niet elke dag vier uur een treinraam van dichtbij wilde bekijken, besloot ik het mezelf leuk te maken: series downloaden! Omdat ik Netflix én Videoland heb kon ik van alles downloaden, en uiteindelijk bleek dat het kijken van Gilmore Girls het handigst was. Deze afleveringen duurden drie kwartier per stuk, wat net in mijn treinreis van een uur paste. Als ik gelijk bij het instappen van de trein begon met kijken, kon ik twee afleveringen per terugreis kijken. ’s Ochtends keek ik er altijd één. Ik werd wakker met Gilmore Girls en ik ging slapen met Gilmore Girls.

In november werd het allemaal wat vermoeiender. Ik werd ziek van oververmoeidheid en bleef even thuis: de lange dagen hakten er echt even in. Omdat ik ook privé enorm druk was moest ik even wat rust zien terug te vinden, en na anderhalve week op bed en nog een week extra rustig aan doen ging het weer wat beter: ik kreeg weer energie. En vanaf dat moment is alles in een sneltreinvaart voorbij gegaan.

Na november komt de drukste maand van het jaar, en ben je alleen maar bezig met het regelen van een heleboel dingen: zowel op werk – stage in mijn geval – als thuis moest iedereen voorbereid worden op kerstmis. De laatste loodjes moesten gelegd worden, en dat was best even pittig. Maar al met al viel het me enorm mee en was het binnen no-time 2018.

Nu zitten we in de derde week van januari en is mijn stage officieel bijna afgerond. Ik kijk terug op een leerzame tijd, waarbij ik heb geleerd hoe het is om full-time aan het werk te zijn en veel te moeten reizen. Ik had van te voren gedacht dat dit mij veel zwaarder zou vallen, maar ondanks een paar tegenslagen is het me écht heel erg meegevallen. Dat gaat zeker even wennen zijn als ik over een paar weken ineens weer heel vroeg thuis ben.

Zijn jullie al full-time aan het werk of hebben jullie ooit stage gelopen, en merk je dan ook verschil met het standaard school-leven? En is het je zwaar gevallen? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen! Liefs.

Share:

6 Reacties

 1. 26 januari 2018 / 09:28

  Wat fijn dat het is meegevallen, mij lijkt full-time werken/stage lopen heel erg wennen maar ik denk als je er eenmaal inzit wel heel erg leuk is <3
  Liefs,
  Evelien

  • Larissa
   Auteur
   5 februari 2018 / 15:27

   Het ligt er ook helemaal aan of je het leuk vindt, het werk wat je doet!

 2. 27 januari 2018 / 14:40

  Fijn dat het je zo goed bevallen is! Ik had er zelf heel erg veel moeite mee, maar ik had ook niet zo’n leuke stage. Ik ben er na 3 maanden ook mee gestopt, gelukkig kon ik een andere stage doen!

  • Larissa
   Auteur
   5 februari 2018 / 15:27

   Fijn dat je kon stoppen, dat is vaak beter dan doorgaan terwijl je het eigenlijk niet naar je zin hebt!

 3. 29 januari 2018 / 16:25

  Wat knap van je! Met zoveel reistijd ook :o. Ik zit nog op de middelbare, maar ga straks een WO studie doen waar 40 studieuren per week voor staan. Daarnaast wil ik een bijbaantje om in ieder geval een deel van de kosten te dekken. Dat wordt dus erg druk, ik ben benieuwd!

  • Larissa
   Auteur
   5 februari 2018 / 15:28

   Dat wordt inderdaad heel erg druk, maar het gaat je vast lukken! 🙂 Veel succes met je vervolgstudie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.