”Hoe is het op je nieuwe opleiding?”

Dat is een vraag die ik het afgelopen half jaar dag in dag uit heb gehoord. We zijn inmiddels bijna een half jaar verder sinds ik met mijn opleiding begonnen ben, en ik beantwoord alle vragen die ik de laatste tijd het meest heb gehoord. Benieuwd daarnaar? Lees dan snel verder!

Wat is Mediaredactie?

De opleiding die ik doe heet Mediaredactie, en dit is een Journalistiek-gerelateerde opleiding op MBO niveau. Vergelijk dit niet met een HBO Journalistieke opleiding. Wij richten ons niet enkel op journalistiek, maar ook op sociale media, fotografie, radio, televisie en alles rondom de media en het zijn van een redacteur.

Wat doe je dan zoal op een dag?

Op een dag zijn we onder andere bezig met het leren hoe we om gaan met diafragma’s op een camera, het schrijven van leads en columns op een goede manier, het schrijven van teksten die ons eigenlijk niks interesseren of het volgen van het nieuws. We doen van alles.

Dus later word je journaliste?

Dat hoeft niet per se. Ik kan journaliste worden, maar ik zou ook bij de televisie of radio kunnen werken. Ook zou ik nog iets met fotografie kunnen doen in de toekomst. Ik kan dus een hele hoop kanten op en bij heel veel verschillende bedrijven gaan werken.

Hoe lang moet je reizen op een dag?

Op een dag reis ik ongeveer drie uur. Op de heenweg moet ik met de bus, de trein en nog een keer met de bus. Dit duurt zo’n anderhalf uur. Op de terugweg maak ik diezelfde reis. Dat is nog prima te doen, dus.

Heb je een beetje een leuke klas?

Ja! Hierboven zie je een groot deel van mijn klas. Ik heb een enorm gezellige klas, en ondanks dat er soms wat groepjes ontstaan kan bijna iedereen het wel goed met elkaar vinden. Als je moet samen werken met iemand waar je niet zo snel mee samen zou werken, gaat dat gewoon prima. Wel zijn we een enorm drukke klas van 27 leerlingen, en dus valt de concentratie snel weg en is het heel rumoerig.

Hoe is het op je nieuwe opleiding?

Als laatste de meest belangrijke: hoe is het nou eigenlijk op je opleiding? Leuk! Ik vind de opleiding super leuk en ik leer dingen die mijn hobby zijn. Schrijven, fotograferen, noem maar op. Uiteraard zijn er ook minder leuke dingen. Momenteel heb ik bijvoorbeeld een opdracht waarvoor ik een artikel moet schrijven over legbatterijen. Je raad al wel dat dat absoluut niet mijn onderwerp is, maar je moet er wel heel veel onderzoek naar doen en er een groot artikel over schrijven. Ach, als het achter de rug is valt het allemaal ook wel weer mee.

Wat voor een opleiding doen jullie? En waar studeren jullie? Liefs, Larissa. 

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

4 Reacties

 1. 23 januari 2017 / 13:11

  Lijkt me een leuke opleiding! Ik doe de opleiding Communicatie en ik wilde de minor Journalistiek doen, maar ga nu Online Communicatie doen 🙂

  • Larissa
   Auteur
   24 januari 2017 / 15:20

   Dat klinkt ook super interessant! In welke stad studeer je nu?

 2. 23 januari 2017 / 21:00

  Wat een leuke opleiding! Klinkt een beetje als wat een vriendin van mij doet in Hilversum. En wat fijn dat je het zo leuk vindt en een leuke klas hebt! Malou x

  • Larissa
   Auteur
   24 januari 2017 / 15:23

   Dankjewel, Malou! Weet je ook wat voor opleiding je vriendin doet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.