Ik dronk 5 dagen smoothies als ontbijt…

Header.jpg

4 dagen examens, 5 ochtenden beginnen met fruitsmoothies. Het klinkt saai en ingewikkeld, maar het is een stuk leuker dan je denkt. En makkelijker, dat zeker. Het kost je in de ochtend niet veel tijd meer dan dat je met brood kwijt bent, dus het is de moeite waard het een keer te proberen.

Ik weet niet waarom ik opeens bedacht om elke ochtend smoothies te gaan drinken. Volgens mij vond ik nog wat bevroren fruit in de vriezer waarna ik op dit idee kwam. Buiten dat wou ik in mijn examen periode gezond gaan eten, omdat dit best veel invloed schijnt te hebben op je concentratie en leerprestaties. Overigens was mijn plan ook dit gezonde eten vast te houden, want echt: mijn eetpatroon kon beter.

Wat je nodig hebt

Of je nou één dag een smoothie maakt of meerdere dagen achter elkaar jezelf vol gooit met deze sapjes, je hebt voor beide hetzelfde nodig. Het belangrijkste is fruit. Ik gebruikte de bevroren fruitpakjes van de Albert Heijn. Je hebt hier verschillende smaken in, zoals zomerfruit, framboos en blauwe bes, enkel aardbei en nog een paar anderen. Met één zo’n pakje deed ik 2 keer. Je kunt ook vers fruit gebruiken, maar ik vond diepvriesfruit wat makkelijker. Daar buiten heb je melk nodig. Er gaat nog best wat melk in zo’n smoothie, maar dit deed ik elke ochtend weer op gevoel. Dit ligt er dus net een beetje aan hoe veel je wilt. En als laatste heb je uiteraard een blender nodig.

Hoe je het maakt

It’s as easy as it looks: fruit + melk = smoothie. Je gooit wat fruit in de blender en een paar scheuten melk, en mengen maar. Ik deed er wél elke ochtend een schepje suiker bij om het iets zoeter te maken, maar hey, een beetje suiker moet kunnen, toch? ;).

Collage.jpg

Is wel weer te zien welke snapchat filter mijn all-time favourite is. :’)

Als kers op de taart..

Uiteraard zou ik Larissa niet zijn als ik er keurig elke ochtend een Snapchat/Instagram-waardige foto van zou maken voordat we aan onze smoothie beginnen. Oh, en uitgetest: ondertussen het drinken van je smoothie kun je een héle hoop doen (lees: leren, social media, je klaarmaken etc.).

Wat voor smoothie vinden jullie het lekkerst? 

Share:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.