Ik heb een stageplek gevonden!

Bij het lezen van de titel maakt mijn hart een sprongetje: het is me dan toch echt gelukt om op tijd een stage te vinden. De afgelopen weken waren erg spannend, maar gelukkig heb ik vorige week het verlossende mailtje gekregen dat ik ben aangenomen bij een van de leukste bedrijven die ik ken, Y to the ES! 

Na een aantal afwijzingen begon het best spannend te worden, want: ging ik nog wel op tijd een stage vinden? En als ik geen stage vind, wat moet ik dan? Tweeëntwintig mails zijn de deur uit gegaan naar tweeëntwintig verschillende bedrijven, en uiteraard heb je dan een paar bedrijven die je voorkeur hebben. En laat ik nou het geluk hebben dat precies dat bedrijf mij heeft aangenomen.

#WORKMODE

Ik heb het over Hashtag Workmode: een werkplek op drie locaties (twee in Amsterdam en één in Rotterdam) waarbij Girlbosses uit zowel binnen- als buitenland hun carrière voortzetten. Het is een kantorenpand (of eigenlijk zijn het er meerdere) waarbij er een aantal bureau’s ter beschikking zijn voor succesvolle meiden die daar eens of meerdere keren per week naar toe kunnen komen om te werken. Deze bureau’s huren zij. Zo bouwt iedereen netwerken op, kun je elkaar helpen en verbreed je je kennis doordat iedereen elkaar iets leert.

Hoe kwam je bij Hashtag Workmode?

Ik kende dit bedrijf al via Jennie Gielen, omdat zij het op haar blog vaak heeft benoemd en op een gegeven moment operational manager werd. Op die manier ben ik het bedrijf ook gaan volgen op sociale media en had ik me er al aardig in verdiept. Het idee zat er al: later zelf een bureau huren bij Hashtag Workmode. Erg raar was het dus ook niet, dat ik bij hen ging solliciteren.

Gelukkig waren Emilie Sobels (eigenaresse) en Roos Aduagyei (social media manager) heel enthousiast over mijn sollicitatie en dus nodigden zij mij uit op gesprek. Ik liet het al een beetje vallen in het weekoverzicht van vorige week, waarin ik vertelde in Amsterdam te zijn voor een mysterieus gesprek. Uiteindelijk heb ik gelukkig een goede indruk gemaakt, want ze hebben mij aangenomen!

Wat voor een taken ga je uitvoeren?

Ik zal me vooral bezig houden met de sociale media, content voor de website hashtagworkmode.com en het contact houden met de huurders. Daar zullen nog een aantal kleine subtaken bij komen, maar in grote lijnen is dat het wel. Super-, super-, superleuk! Ik vind sociale media een van de leukste dingen is en wil me graag verder ontwikkelen op dit gebied. Ook ga ik in het Engels teksten schrijven: iets wat ik wel kan maar wat altijd beter kan en wat ik graag veel wil gaan oefenen. Altijd handig voor later.

Wanneer en hoe lang ga je op stage?

In augustus zal ik al een paar dagen aanwezig zijn op een kantoor in Amsterdam om het team te versterken, maar vanaf september ga ik full time aan de slag en zal ik elke dag van 9:00 uur tot 17:30/18:00 op het kantoor zitten om mijn stage vol te maken. Dit zal ik blijven doen tot begin februari: een half jaar dus! Ik ben zo ontzettend blij dat ik een stage heb kunnen vinden in Amsterdam, en ik zit er stiekem ook aan te denken om een fiets neer te zetten op het station zodat ik elke dag door deze heerlijke stad kan fietsen. Love-it.

Wat betekent dit voor je blog?

’s Ochtends verlaat ik het huis om 07:00 uur en na een stagedag kom ik weer binnenvallen rond 19:30 uur, wat betekent dat ik een enorm drukke planning heb. Dit vind ik leuk, maar dat betekent wel dat mijn blog waarschijnlijk op een iets lager pitje komt. Ik ga op deze stage enorm veel leren en wil heel graag gebruik maken van de contacten die ik opbouw door mijn stage, en dit kan ik uiteindelijk allemaal gebruiken voor onder andere mijn blog. Ik zal zeker mijn best doen om zo veel mogelijk voor jullie te blijven tikken (wellicht dat ik er een standaard dag in de trein voor uittrek, zodat ik sowieso genoeg content heb!), maar het kan dus voorkomen dat dit zo nu en dan wat minder zal zijn.

Ik heb enorm veel zin in deze stage en kan niet wachten om elke dag in mijn favoriete stad te mogen vertoeven met een uitzicht op de grachten (ja, echt!). Als er iemand tips heeft wat betreft een fiets op Amsterdam Centraal of iets anders rondom een half jaar Amsterdam, laat het dan zeker even weten want tips zijn altijd welkom! Liefs, Larissa. 

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

3 Reacties

 1. 11 juli 2017 / 20:32

  Ah super leuk!! Ik begrijp dat je dan wat minder tijd gaat hebben voor je blog, maar het is ook helemaal prima om je op je stage te richten. Heel tof! (Ik heb dat boek trouwens ook net gekocht, zo benieuwd :D)

  • Larissa
   Auteur
   15 juli 2017 / 19:42

   Lieve reactie! Ik ben heel benieuwd naar wat je van het boek vindt ;).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.