Ik heb het eerste jaar op het mbo gehaald!

Een verrassing is het voor mij allang niet meer, maar ik had jullie er nog niks over verteld: ik heb het eerste jaar van mijn mbo opleiding gehaald en ga dus over naar het tweede jaar! Ik vertel vandaag iets meer over het afgelopen jaar en over de plannen voor het komende schooljaar.

Op de middelbare school heb ik het eerste jaar vmbo-tl gedaan, ben ik in het tweede jaar opgestroomd naar havo en heb ik de laatste twee jaren weer doorgebracht op het vmbo-tl. Ik kreeg vmbo-tl/havo advies, dus ik hang er net tussen in. Ik heb gekozen om via vmbo-tl en mbo naar het hbo te gaan, en dus is het mbo redelijk simpel voor mij. Ik doe het met twee vingers in m’n neus en heb vrije tijd genoeg.

Je moet het zo zien: een mbo jaar zit ingedeeld in vier periodes. In het eerste schooljaar zijn dat de volgende vier periodes: 1) websites, 2) kranten, 3) radio en 4) televisie.

In deze periodes doe je een aantal losse opdrachten, maar ook één groot eindproject. We hebben een hele hoop gedaan en gemaakt. Een paar hoogtepunten zijn bijvoorbeeld dat ik Rob Wijnberg heb mogen interviewen en een eigen Fokke & Sukke heb geregeld voor het project Kranten. Ook heb ik voor de periode Televisie een vlog mogen maken bij RTL en mocht ik voor Radio een dagje meelopen met een student van Toegepaste Psychologie. Allemaal leuke dingen die je mee kunt nemen in je portfolio.

Hoe weet je dat je over bent naar het tweede jaar?

Wij werken op school niet met studiepunten en ook niet met cijfers. De docenten bepalen naar aanleiding van je gedrag en wat je allemaal heb ingeleverd of jij klaar bent voor het tweede jaar of dat je een jaartje over moet doen. Omdat ik op de helft van het jaar (na twee periodes, dus) al voorliep op de gemiddelde student hoefde ik me al totaal geen zorgen te maken. Momenteel heb ik al mijn opdrachten ingeleverd en wacht ik nog op de cijfers van de laatste twee periodes (niet alles gaat altijd even snel), maar dat ik over ben is voor 100% zeker!

What’s next?

Voor nu heb ik vanaf vandaag lekker zomervakantie (yes!), maar na de zomervakantie ga ik voor een half jaar op stage. Sinds deze week heb ik eindelijk een stage (YAY!), waar ik jullie morgen meer over vertel. Het is de bedoeling dat ik een half jaar op een redactie meedraai en zo veel mogelijk kerntaken afwerk. Hier vertel ik jullie later nog veel meer over!

Na dit halve jaar is het de bedoeling dat ik weer terug ga naar school, waarna er nog twee periodes zullen volgen waarin er ook veel examens gemaakt zullen moeten worden. Heel spannend allemaal, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat gewoon goed gaat komen!

Belangrijk is in elk geval dat ik lekker over ben naar het volgende jaar en dat ik nu in elk geval ga genieten van mijn (drukke) vakantie! Als je benieuwd bent naar mijn opleiding en naar bepaalde opdrachten, bekijk dan even mijn schoolblog waar ik een hele hoop op heb gedeeld! Liefs, Larissa. 

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.