Ik stop met bloggen

Wat al heel lang in de lucht hing maar wat ik nooit uit durfde te spreken en eigenlijk nog steeds heel eng vind… ik stop met bloggen. In elk geval voorlopig, en misschien wel voor altijd. Lees snel verder om er achter te komen waarom ik dit besluit heb genomen.

STOP JE ECHT?

Nee, het is geen clickbait… Ik stop écht. De afgelopen maanden – en misschien al wel veel langer – merkte ik dat het bloggen me vanwege tijdgebrek niet altijd meer even soepel af ging. Het werd ‘moeten’ in plaats van ‘willen’ en de motivatie begon daardoor af te zakken. Doordat mijn blog nog wel goed gelezen werd en ik nog heel wat samenwerkingen had lopen ben ik nog vrij lang doorgegaan, maar eigenlijk wist ik onbewust al wel langer dat de koek op was. Dat durfde ik alleen nooit uit te spreken, laat staan uit te voeren. Want daarmee laat ik wel mijn – ik noem het maar even zo – kindje los. En dat wil ik helemaal niet.

WAAROM STOP JE DAN TOCH?

Waarom ik het dan toch doe heeft meerdere redenen. Allereerst: old ways won’t open new doors. Ik blog al acht jaar (!!!) en ben al meerdere malen in een sleur geraakt waardoor ik inspiratieloos was. Dat gebeurde nu steeds vaker en ik besloot dan ook om daar niet met heel veel moeite tegen in te gaan, maar het maar gewoon even te laten voor wat het was. Daarnaast ben ik veranderd, als persoon, en zijn mijn interesses ook veranderd. Ik blog liever over persoonlijke, diepgaande en actuele dingen dan dat ik een post schrijf over trends. Dat die persoonlijke posts dan ook meteen een stuk beter gelezen worden, is een fijne bijkomstigheid, maar de schaarste diende zich al snel aan. Ik wilde namelijk niet continu persoonlijke verhalen delen, omdat ik ook een privé leven heb en daar toch meer waarde aan ben gaan hechten de afgelopen jaren en maanden. Er waren en zijn veel te veel dingen die ik hier niet kan, mag of wil delen en dat maakt wel dat de posts dié je schrijft, de persoonlijke posts, minder oprecht zijn en schaars werden.

Als laatste komt daar bij kijken dat mijn bedrijf, wat naast mijn blog ook mijn eigen contentbureau is, tijdens het Coronavirus gigantisch goed is gaan lopen en ik nu eigenlijk vol zit wat betreft opdrachten. Dat, in combinatie met school, een sociaal leven en het vrijwilligerswerk wat ik erbij doe, maakt dat ik eigenlijk geen tijd meer heb voor mijn blog. Niet de tijd die ik er aan zou willen besteden, in elk geval. En het is simpelweg even geen prioriteit. En continu word ik herinnerd aan mijn blog, waardoor ik mijn focus op bijvoorbeeld opdrachten verlies. Dat is zonde, en daarom wil ik dat laatje graag sluiten zodat er meer ruimte vrij komt voor de dingen waar ik voor nu toekomst in zie.

MAAR IK BAAL ENORM…

Tuurlijk vind ik het zuur. In de afgelopen acht jaar heb ik een behoorlijke blog opgebouwd en heb ik er mijn werk van kunnen maken. Al een aantal jaar kwamen er inkomsten binnen via mijn blog en die ga ik nu mislopen. Maar dat vind ik niet opwegen tegen al het fijne, waar ik dan wel geen geld mee verdiende, wat erbij kwam kijken. Leuke tekstjes schrijven, telkens nieuwe concepten bedenken, je website up-to-date houden en het allerleukste: interactie met volgers, lezers. En: vriendinnen geworden met mede-bloggers!

IK ZEG NIET VOOR NIETS ‘VOORLOPIG’

Ik zeg dus ook niet voor niets dat ik voorlopig stop. Ik wil nog een voet tussen de deur houden. Niet meteen alles stop zetten. Even kijken hoe het me de komende weken, maanden af gaat zonder blog en met het idee dat ik gestopt ben. Ik kan me namelijk, na acht jaar full time bloggen, eigenlijk nog niet zo goed voorstellen hoe het is om geen stukken tekst te schrijven en delen op dit kleine stukje internet. Om niet mijn verhalen te delen. Dus wellicht dat ik alleen af en toe iets van mij laat horen. Of wie weet mis ik het wel zo dat ik afkickverschijnselen krijg en over een paar maanden met hangende pootjes terug kom. Niemand die het weet. Maar voor nu trek ik in elk geval de stekker er uit en laat ik het allemaal even op z’n beloop.

Mocht je het leuk vinden om mij wél te blijven volgen, dan kun je voor persoonlijke updates @larissadevos_ op Instagram volgen (hij is privé maar ik accepteer je!) en ook @styledbylarissa blijft nog bestaan. Wellicht dat die laatste binnenkort een nieuwe naam krijgt die meer bij mijn bedrijf past, maar in elk geval blijf ik daar wel de komende tijd actief op. En natuurlijk zou ik mijn blog gewoon blijven volgen via Bloglovin’, want wanneer ik dan wel weer een keer wat plaats in de toekomst krijg je daar als eerste een berichtje van!

Dit is geen afscheid, maar toch voelt het wel een beetje zo… Ik hoop met jullie in contact te blijven, take care in deze rare tijden & wie weet tot ooit! Liefs.

Volg mij op social media: Instagram ★ Facebook ★ Pinterest ★Linkedin ★ Bloglovin‘. Vragen? Mail naar info@styledbylarissa.nl.

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *