In beeld: vandalen of kunstenaars?

Deze hele schoolweek staat in het thema van Project FILM: een project waarbij we een maatschappelijk probleem zo goed mogelijk in beeld moeten brengen voor de World Press Photo. Vandalisme in de vorm van graffiti: kunst, maar illegaal. Vandalen, of toch kunstenaars? 

De foto’s (of video) die gemaakt worden, zullen vandaag door een jury beoordeeld worden. De drie beste fotoserie’s en video’s worden 7 maart getoond in de grote kerk in Zwolle. Dit gehele project is voor de World Press Photo, waarbij de tentoonstelling daarvan in maart naar Zwolle komt. Héél gaaf. Moeten we wel eerst winnen, natuurlijk.

Voor het maatschappelijke probleem probeerden wij vandalisme in beeld te brengen, omdat dit momenteel enorm toeneemt in zowel Amsterdam als Rotterdam. Om dit in beeld te brengen verplaatsten we onszelf afgelopen dinsdag naar het NDSM-werf in Amsterdam: dé hemel van graffiti en kunst. Ik heb werkelijk mijn ogen uitgekeken! Ik vind het stiekem enorm gaaf en stoer hoe dit allemaal zo mooi is gemaakt.

Fun fact: op de foto die je in de lead ziet zie je dat we op een zeecontainer zitten. Vlak na de foto moesten we er natuurlijk net zo hard weer van af (we kunnen daar niet voor eeuwig blijven hangen), maar deze Ridder Schijtebroek was te bang om te klimmen en dus sprong ik er van af. Wat denk je? Sindsdien loop ik lichtelijk hinkelend rond aangezien ik verkeerd was geland, haha.

© All rights reserved

Wat vinden jullie van de foto’s die we hebben gemaakt? En ik ben enorm benieuwd hoe jullie over graffiti denken. Vinden jullie het mooi, of totaal niet? En dan dé hamvraag: vandalen of kunstenaars? Laat het me weten! Liefs, Larissa.

Tip: ga in de zomer een keer naar het NDSM-werf! Enorm mooie en gezellige plek waar in de zomer heel veel te doen is. Het is heel makkelijk te bereiken met de pond vanaf het centraal station, die je rechtstreeks naar het werf brengt (mits je de goede pond neemt. Het is de achterste pond vanaf waar je het station uit loopt 😉 ).

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

4 Reacties

  1. 10 februari 2017 / 16:00

    Ik hield hier vroeger en nog steeds enorm van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.